Αγγελίες ΕργασίαςΑγγελίες ΕργασίαςΑγγελίες Εργασίας
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Αγγελίες ΕργασίαςΑγγελίες Εργασίας
Font ResizerAa
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Search
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Follow US
© Ergasiatora.gr. All Rights Reserved.
Αγγελίες Εργασίας > Ειδήσεις > Χωρίς κατηγορία > 8 στους 10 Έλληνες κάνουν παζάρι για τις αγορές τους
Χωρίς κατηγορία

8 στους 10 Έλληνες κάνουν παζάρι για τις αγορές τους

By
Nikos
Published: 25/01/2018 17:00
Share
8 στους 10 Έλληνες κάνουν παζάρι για τις αγορές τους
SHARE

Το παζάρεμα τιμών είναι τελικά μέρος των αγορών διαχρονικά ακόμα και στην ψηφιακή εποχή που η οθόνη αντικαθιστά τις βιτρίνες και το κύμα των on line καταναλωτών αυξάνεται. Στην Ελλάδα πιο φανατικοί στο παζάρεμα είναι οι άντρες, που πετυχαίνουν καλύτερες τιμές, ασκώντας δύναμη και γοητεία. Σχετική μελέτη πραγματοποίησε η Picοdi -ηλεκτρονικό marketplace, με δραστηριότητα σε 35 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα (η Picodi συνεργάζεται με 687 καταστήματα για τις προσφορές και τις εκπτώσεις που διαθέτουν), το οποίο συνεργάζεται με τα καταστήματα και δημοσιεύει όλες τις προσφορές και εκπτώσεις που έχουν. Συνολικά συνεργάζεται με 25.213 καταστήματα και διαθέτει 323.295 εκπτωτικούς κωδικούς.

Σύμφωνα με τη μελέτη που έγινε σε 3.100 άτομα απ’ όλο τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένων των Αμερικής, Ευρώπης και Αφρικής και Ελλάδας), σχετικά με τις προϋποθέσεις για ένα αποτελεσματικό παζάρεμα, το 45% των αντρών παγκοσμίως απολαμβάνουν το παζάρεμα έναντι 37% των γυναικών. Ωστόσο, οι γυναίκες κατά μέσο όρο λαμβάνουν καλύτερες εκπτώσεις από τους άνδρες: 18% έναντι 17% αντίστοιχα. Οι άνδρες ίσως είναι πιο πρόθυμοι να κάνουν παζάρι για τα μεγάλα πράγματα, οι γυναίκες όμως είναι πιο πρόθυμες να παζαρέψουν τις τιμές για τηλεφωνικούς λογαριασμούς, νοίκια, υπηρεσίες καθαρισμού, τουριστικά πακέτα κ.λπ.

- Advertisement -

Όπως δείχνει η έρευνα, οι κάτοικοι της Κολομβίας, της Χιλής και της Ελλάδας απολαμβάνουν συνήθως τις διαπραγματεύσεις περισσότερο, ενώ τα καλύτερα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων λαμβάνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Χιλή και η Ελλάδα.

ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

- Advertisement -
Οι ειδικοί έχουν εντοπίσει ότι οι άνθρωποι από την Αυστραλία, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ προτιμούν ένα πιο άμεσο και ειλικρινές στιλ διαπραγμάτευσης με χιούμορ το οποίο μπορεί να είναι αναποτελεσματικό ή να οδηγήσει σε αντιπαράθεση. Λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς απολαμβάνουν τις διαπραγματεύσεις για χαμηλότερες τιμές, αν και συνήθως καταφέρνουν να μειώσουν την τιμή κατά 17%.

Το παζάρεμα στην Ελλάδα και τον κόσμο

Στην Ελλάδα οι άντρες απολαμβάνουν περισσότερο το παζάρι σε σχέση με τις γυναίκες, επιτυγχάνουν καλύτερες τιμές και θεωρούν ότι η προσωπική γοητεία επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα του παζαριού. Οι υπηρεσίες στις οποίες κάνουμε περισσότερο παζάρι ως Έλληνες (ανεξαρτήτως φύλου) είναι επισκευές διαμερίσματος (29%), σέρβις αμαξιού (25%) και ανακαίνιση διαμερίσματος (25%).

Αναλυτικά το 80% των Ελλήνων καταναλωτών (ανεξαρτήτως φύλου) απολαμβάνει το παζάρεμα και το 23% πετυχαίνει έκπτωση. Ανά φύλλο το 88% των αντρών απολαμβάνει το παζάρεμα έναντι του 68% των γυναικών και το 24% των αντρών πετυχαίνει έκπτωση έναντι 21% των γυναικών. Στην Ελλάδα (ανεξαρτήτως φύλου) το 26% θεωρεί ότι το παζάρεμα είναι πολύ εύκολο.

Ανάλογα με το φύλο το ποσοστό φτάνει στο 38% στις γυναίκες και στο 36% στους άντρες. Επίσης η πλειοψηφία των Ελλήνων αντρών θεωρεί την προσωπική γοητεία σημαντική παράμετρο του παζαριού.  Σύμφωνα με την Picado, η επιτυχία των διαπραγματεύσεων εξαρτάται από τη συναισθηματική νοημοσύνη και τη γνωστική ικανότητα, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο ένας καταναλωτής αναλύει μια κατάσταση, ενώ μπορεί επίσης να εξαρτάται από το σε ποιο μέρος στον κόσμο προσπαθεί κάποιος να ολοκληρώσει μια συμφωνία. Επίσης οι άνδρες προτιμούν να διαπραγματεύονται με δύναμη, οι γυναίκες είναι πιο διατεθειμένες να συμβιβαστούν.

Οι περισσότερες χώρες (με κορυφαία τις Φιλιππίνες) πιστεύουν ότι οι διαπραγματεύσεις είναι ευκολότερες για τις γυναίκες παρά για τους άνδρες. Ωστόσο, πολλές χώρες (όπως η Ισπανία,Αργεντινή, Χιλή και το Ηνωμένο Βασίλειο) πιστεύουν ότι η επιτυχία του παζαρέματος είναι ανεξάρτητη από το φύλο. Σε μόνο 5 χώρες -Τσεχία, Μαλαισία, Πακιστάν, Πορτογαλία και ΗΠΑ- οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι οι διαπραγματεύσεις είναι ευκολότερες για τους άνδρες.

Αναφορικά με το κατά πόσο η ελκυστικότητα επηρεάζει το παζάρεμα, η πλειοψηφία τόσο των αντρών (22%) όσο και των γυναικών (24%) δήλωσε ότι το επηρεάζει. Ωστόσο παρόλο που οι άνδρες είπαν ότι η εμφάνιση παίζει κύριο ρόλο στο παζάρι, οι γυναίκες στο τέλος παίρνουνε τις καλύτερες τιμές και κερδίζουν παραπάνω. ΠΗΓΗ: naftemporiki

- Advertisement -
TAGGED:ΕΚΠΤΩΣΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗΠΑΖΑΡΙ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article ΟΑΕΔ: Ακατάσχετες οι εργατικές κατοικίες μέχρι την εξόφληση των δανείων ΟΑΕΔ: Ακατάσχετες οι εργατικές κατοικίες μέχρι την εξόφληση των δανείων
Next Article Θέσεις εργασίας μέσα από την ADECCO Θέσεις εργασίας μέσα από την ADECCO
- Advertisement -

Δείτε ακόμα

Ταμίας ζητείται από κατάστημα Public για τετραήμερη απασχόληση

Ταμίας ζητείται από κατάστημα Public για τετραήμερη απασχόληση

By
Emmy
1 Min Read
Στεγνοκαθαριστήριο αναζητά υπάλληλο για σιδέρωμα ρούχων & εξυπηρέτηση πελατών

Στεγνοκαθαριστήριο αναζητά υπάλληλο για σιδέρωμα ρούχων & εξυπηρέτηση πελατών

By
Emmy
0 Min Read
Πληρωμές ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πάνω από 2,3 δισ. ευρώ σε δικαιούχους έως το τέλος Ιανουαρίου

Πληρωμές ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πάνω από 2,3 δισ. ευρώ σε δικαιούχους έως το τέλος Ιανουαρίου

By
Tasos
2 Min Read
Κουλουράδικο αναζητά βοηθό αρτοποιού για τετράωρη εργασία

Κουλουράδικο αναζητά βοηθό αρτοποιού για τετράωρη εργασία

By
Emmy
0 Min Read
Προσωπικό ασφαλείας αναζητά η εταιρεία Brinks

Προσωπικό ασφαλείας αναζητά η εταιρεία Brinks

By
Emmy
1 Min Read
Νταντά ζητείται για τη δημιουργική απασχόληση ενός παιδιού & δουλειές γύρω από αυτό

Νταντά ζητείται για τη δημιουργική απασχόληση ενός παιδιού & δουλειές γύρω από αυτό

By
Emmy
0 Min Read
Αγγελίες ΕργασίαςΑγγελίες Εργασίας
Follow US
© ergasiatora.gr . All Rights Reserved.
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?