Ergasiatora.grErgasiatora.grErgasiatora.gr
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Ergasiatora.grErgasiatora.gr
Font ResizerAa
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Search
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Follow US
© Ergasiatora.gr. All Rights Reserved.
Ergasiatora.gr > Ειδήσεις > Χωρίς κατηγορία > Σταϊκούρας: Μη επιστρεπτέα αποζημίωση από 1.000 έως 4.000 ευρώ για κάθε κλειστή επιχείρηση – Δείτε ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Χωρίς κατηγορία

Σταϊκούρας: Μη επιστρεπτέα αποζημίωση από 1.000 έως 4.000 ευρώ για κάθε κλειστή επιχείρηση – Δείτε ποιοι είναι οι δικαιούχοι

By
Tasos
Published: 05/04/2021 12:35
Share
Σταϊκούρας: Μη επιστρεπτέα αποζημίωση από 1.000 έως 4.000 ευρώ για κάθε κλειστή επιχείρηση - Δείτε ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Φωτογραφία αρχείου (27/9/2016) του νέου υπουργού Οικονομικών,Χρήστου Σταϊκούρα, Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019. Ανακοινώθηκε σήμερα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα η νέα σύνθεση της κυβέρνησης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
SHARE

Αποζημίωση ειδικού σκοπού έως 4.000 ευρώ θα δοθεί (χωρίς κριτήριο τζίρου) στις επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 εργαζόμενους και δραστηριοποιούνται σε κλάδους στους οποίους εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα κατά τον μήνα Απρίλιο, πλην της εστίασης που κατακαλύπτεται από άλλη δράση.

 

Η αποζημίωση θα μείνει στα ταμεία των επιχειρήσεων και η καταβολή της αναμένεται να γίνει εντός Μαΐου, αφού ολοκληρωθούν οι καταβολές του μέτρου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7.

 

Η αποζημίωση θα διαμορφώνεται ως εξής:
4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 21 έως 50 εργαζόμενους.
Για τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα για λιγότερες από 15 ημέρες, η αποζημίωση θα αναλογεί στο ήμισυ των προαναφερόμενων ποσών.

Για τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα για λιγότερες από 15 ημέρες, η αποζημίωση θα αναλογεί στο ήμισυ των προαναφερόμενων ποσών.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η πολίτικη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών οι επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 εργαζόμενους και έχουν κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα στους κλάδους και στις περιοχές όπου εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα κατά τη διάρκεια του Απριλίου, θα είναι δικαιούχοι αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού, χωρίς να ληφθεί υπόψη το κριτήριο μείωσης τζίρου.

 

Η αποζημίωση θα είναι μη επιστρεπτέα, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων. Δεν θα υπόκειται σε οποιοδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν θα δεσμεύεται και δεν θα συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

«Το συγκεκριμένο μέτρο διαφοροποιείται σε σχέση με την αρχική αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις επιχειρήσεις, είναι αυξημένο και καλύπτει περισσότερες επιχειρήσεις, καθώς λαμβάνει υπόψη τη συσσωρευμένη και κλιμακούμενη πίεση -λόγω των υγειονομικών περιορισμών- στο εισόδημα των επιχειρηματιών. Ενώ ταυτόχρονα επιδιώκεται η μη δημιουργία “ηθικού κινδύνου”, απέναντι στις επιχειρήσεις που επανεκκινούν τη λειτουργία τους μέσα στον μήνα» τόνισε ο υπουργός Οικονομικων, Χρήστος Σταϊκούρας.

 

Ποιοι θα ωφεληθούν

Οι ωφελούμενοι, επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, υπολογίζονται σε περίπου 100.000.

Από αυτούς, περίπου 10.800 δραστηριοποιούνται στους κλάδους του λιανεμπορίου στους οποίους έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης.

Οι υπόλοιποι δραστηριοποιούνται στο σύνολο της επικράτειας και αφορούν στους κλάδους του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, τις μεταφορές, τα καταστήματα ΟΠΑΠ, τα γυμναστήρια, τους παιδότοπους, και τους υπόλοιπους κλάδους για τους οποίους αναστέλλεται η δραστηριότητά τους με κρατική εντολή κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα. Σημειώνεται ότι έχει ήδη προβλεφθεί η αυξημένη ενίσχυση του κλάδου της εστίασης, και συνεπώς αυτή δεν συγκαταλέγεται στους ανωτέρω κλάδους. Το κόστος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού αναμένεται να ανέλθει στα 130 εκατ. ευρώ.

 

Τα μέτρα στήριξης για τον Απρίλιο

Υπενθυμίζεται ότι για το σύνολο των επιχειρήσεων στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του λιανεμπορίου και της εστίασης, προβλέπεται για τον Απρίλιο:

  • Συμμετοχή στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή, με τις αιτήσεις για τον 7ο κύκλο της να έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη Παρασκευή, και η καταβολή της, με αυξημένα κατώτατα ποσά, να αναμένεται προς το τέλος του μήνα.
    Απαλλαγή από την καταβολή ενοικίου.
    Αναστολή καταβολής ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών.
    Καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού και πλήρης κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών σε εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις τίθενται σε προσωρινή αναστολή.
    Αναστολή προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής οφειλόμενων από αυτές αξιογράφων.
    Δυνατότητα συμμετοχής στο Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2» για την επιδότηση επιχειρηματικών δανείων, για τα οποία η σχετική πλατφόρμα ανοίγει τις επόμενες ώρες.
    Δυνατότητα συμμετοχής στο χρηματοδοτικό εργαλείο κάλυψης παγίων δαπανών.

 

«Με τις ανωτέρω παρεμβάσεις, αποδεικνύουμε, για άλλη μια φορά, ότι αφουγκραζόμαστε την κοινωνία και τις ανάγκες της, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο υγειονομικό πεδίο, και παρεμβαίνουμε άμεσα, με αποτελεσματικά και κοινωνικά δίκαια μέτρα», είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Σταϊκούρας.

 

πηγη

- Advertisement -
TAGGED:ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΜη επιστρεπτέα αποζημίωσηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Ζητείται Πωλήτρια σε κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων Ζητείται Πωλήτρια σε κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων
Next Article Voucher 200 ευρώ για tablet και laptop: Άνοιξε η πλατφόρμα Voucher 200 ευρώ για tablet και laptop: Άνοιξε η πλατφόρμα
- Advertisement -

Δείτε ακόμα

Ταμίας ζητείται από κατάστημα Public για τετραήμερη απασχόληση

Ταμίας ζητείται από κατάστημα Public για τετραήμερη απασχόληση

By
Emmy
1 Min Read
Στεγνοκαθαριστήριο αναζητά υπάλληλο για σιδέρωμα ρούχων & εξυπηρέτηση πελατών

Στεγνοκαθαριστήριο αναζητά υπάλληλο για σιδέρωμα ρούχων & εξυπηρέτηση πελατών

By
Emmy
0 Min Read
Πληρωμές ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πάνω από 2,3 δισ. ευρώ σε δικαιούχους έως το τέλος Ιανουαρίου

Πληρωμές ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πάνω από 2,3 δισ. ευρώ σε δικαιούχους έως το τέλος Ιανουαρίου

By
Tasos
2 Min Read
Κουλουράδικο αναζητά βοηθό αρτοποιού για τετράωρη εργασία

Κουλουράδικο αναζητά βοηθό αρτοποιού για τετράωρη εργασία

By
Emmy
0 Min Read
Προσωπικό ασφαλείας αναζητά η εταιρεία Brinks

Προσωπικό ασφαλείας αναζητά η εταιρεία Brinks

By
Emmy
1 Min Read
Νταντά ζητείται για τη δημιουργική απασχόληση ενός παιδιού & δουλειές γύρω από αυτό

Νταντά ζητείται για τη δημιουργική απασχόληση ενός παιδιού & δουλειές γύρω από αυτό

By
Emmy
0 Min Read

Το Ergasiatora.gr είναι ο καθημερινός σου οδηγός στην αναζήτηση εργασίας! Ενημερώσου άμεσα για τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, προκηρύξεις ΑΣΕΠ, εποχικές προσλήψεις, συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μόνιμες θέσεις.

  • Πολιτική Απορρήτου ErgasiaTora.gr
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ergasiatora.grErgasiatora.gr
Follow US
© ergasiatora.gr . All Rights Reserved.
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?