Στο MEGA μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, για τις προβλέψεις σχετικά με την ελληνική οικονομία μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης, αλλά και τα μέτρα στήριξης προς επιχειρήσεις και εργαζομένους που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση.
Σχολιάζοντας την έκθεση του ΔΝΤ για την ύφεση στην Ελλάδα το 2020, ο υπουργός υποστήριξε πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει καμία έκθεση καθώς δε γνωρίζει το βάθος και την έκταση του προβλήματος. Το ύψος της ύφεσης θα εξαρτηθεί από αυτήν, αλλά και από τις επιλογές που θα κάνει η κάθε κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.
«Το ΔΝΤ παρουσιάζει το χειρότερο σενάριο, οι εκθέσεις της ΕΕ είναι ηπιότερες», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας και εκτίμησε πως η Ελλάδα θα εξέλθει πολύ γρήγορα από την ύφεση αυτή, καθώς προβλέπεται μεγάλη ανάπτυξη για το 2021.
Δεδομένου ότι η ύφεση σχετίζεται με την υγειονομική κρίση και τις επιπτώσεις στον τουρισμό, χρειάζονται κυκλαδικές πολιτικές, σύμφωνα με τον υπουργό, ώστε να αποφευχθούν οι δυσμενείς συνέπειες σε κοινωνία και οικονομία.
Ερωτηθείς αν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί μπορούν να επαναληφθούν και το Μάιο, ο κ. Σταϊκούρας ισχυρίστηκε πως ο δημοσιονομικός σχεδιασμός περιλαμβάνει την υλοποίηση των μέτρων για άλλη μία φορά χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η χρήση οποιουδήποτε μαξιλαριού ασφαλείας αλλά ούτε και οι πόροι που θα προκύψουν από την έκδοση χρέους ενός επταετούς ομολόγου.
Όλες οι παρεμβάσεις μέχρι στιγμής έχουν περιληφθεί στη μη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2020, κάτι που έχει συμφωνηθεί και με τους εταίρους. Τα μέτρα έως τώρα, υποστήριξε, είναι επεκτατικά δημοσιονομικά και είναι επαρκή.
Για την επόμενη μέρα της οικονομίας, τόνισε πως «πρέπει να λαμβάνονται μέτρα σήμερα για να ενδυναμωθεί η οικονομία αύριο», ενώ μίλησε και για ενίσχυση ρευστότητας με ένα πακέτο τριών παρεμβάσεων για τις επιχειρήσεις.
Όλα γίνονται με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και το αίσθημα δικαίου, υποστήριξε ο υπουργός.
πηγή: Dikaiologitika News
Βρες Δουλειά ΕΔΩ
Διαβάστε επίσης: