Ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, έχει βαλθεί να ξεσηκώσει τον κόσμο εναντίον του. Και αυτό γιατί αρνείται να εφαρμόσει δικαστική απόφαση και να επαναπροσλάβει έγκυο πρώην συνεργάτιδά του!

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης που παρουσιάζει το ethnos.gr, ο βουλευτής απέλυσε στις 9 Μαρτίου 2020 συνεργάτιδα με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, που είχε υπογραφεί μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2019.  Αποκαλύφθηκε όμως, ότι η συνεργάτης του ήταν ήδη έγκυος όταν απολύθηκε, γεγονός που την προστατεύει από τέτοιες εργασιακές μεταβολές. Ωστόσο, έχοντας καλύψει τη θέση της, ο βουλευτής αρνήθηκε να την επαναπροσλάβει.

Στα τέλη Ιουνίου, ο βουλευτής προσέφυγε στη δικαιοσύνη και πέτυχε απόφαση που απαγορεύει στην πλευρά της γυναίκας να τον καταγγέλλει  δημοσίως και αναφέρεται ονομαστικά σε εκείνον. Κίνηση που δεν έμεινε αναπάντητη, αφού η έγκυος προσέφυγε επίσης με ασφαλιστικά μέτρα και στις 20 Ιουλίου πέτυχε προσωρινή διαταγή που επιβάλλει την επαναπρόσληψή της.

Η εκ νέου αίτηση του βουλευτή στο Πρωτοδικείο Αθηνών, που ζητά να ανακληθεί η προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου της 20ης Ιουλίου 2020, θα εκδικαστεί στις 7 Αυγούστου.

Ο Βασίλης Κόκκαλης σχολίασε στο ethnos.gr ότι πρόκειται για «νομικό αδιέξοδο» καθώς θα πρέπει να απολύσει την άλλη υπάλληλο για να επαναπροσλάβει την έγκυο, αλλά ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε πως «το αδιέξοδο το δημιούργησε η δική του απόφαση να την απολύσει».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΚΚΕ, η έγκυος εργαζόμενη εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες καθημερινά προκειμένου να αναλάβει υπηρεσία στο γραφείο του Β.Κόκκαλη στη Βουλή, αλλά δεν της επιτρέπεται η είσοδος.

πηγη