Ergasiatora.grErgasiatora.grErgasiatora.gr
  • Δημοσίευση Αγγελίας
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
Font ResizerAa
Ergasiatora.grErgasiatora.gr
Font ResizerAa
  • Δημοσίευση Αγγελίας
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
Search
  • Δημοσίευση Αγγελίας
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
Follow US
© Ergasiatora.gr. All Rights Reserved.
Ergasiatora.gr > Ειδήσεις > Χωρίς κατηγορία > Θεσσαλονίκη: Γάλλος μοναχός κακοποίησε σeξουαλικά επτά παιδιά
Χωρίς κατηγορία

Θεσσαλονίκη: Γάλλος μοναχός κακοποίησε σeξουαλικά επτά παιδιά

By
Αναστάσιος Περήφανος
Published: 23/09/2020 07:46
Share
Θεσσαλονίκη: Γάλλος μοναχός κακοποίησε σeξουαλικά επτά παιδιά
SHARE

Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και η ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ εμπιστεύτηκαν σε 52χρονο Γάλλο καθολικό μοναχό του Φραγκισκανικού Τάγματος τη φιλοξενία και επίβλεψη επτά ανήλικων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από το Πακιστάν, αλλά εκείνος φρόντισε να ικανοποιήσει πάνω τους τις ερwτικές του ορέξεις. Από τις Φυλακές Γρεβενών ζήτησε την επιείκεια από τους αρεοπαγίτες, αλλά εκείνοι δεν ήταν απλόχεροι.

Στην εκπνοή του Ιανουαρίου του 2017 ο μοναχός πήγε στη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ, και συγκεκριμένα στη δομή προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων, η οποία δέχεται αιτήματα για τη στέγαση των ανηλίκων. Εκεί είπε ότι θέλει να «παράσχει, εθελοντικά, βοήθεια σε ασυνόδευτους ανηλίκους, και ειδικότερα ανηλίκους-αλλοδαπούς που εισήλθαν στη χώρα μας χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα». Μάλιστα, επικαλέστηκε ότι ανάλογο έργο έχει προσφέρει σε ξενώνα της Σίνδου με δύο ανήλικα παιδιά. Πράγματι, η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και η ΑΡΣΙΣ αποδέχτηκαν το αίτημά του.
bannerWrp stickyBanner configurable-element mceNonEditable server-side-component isVideo” data-component=”Atcom.Sites.ProtoThema.Components.HtmlSnippets.Banner” data-configuration-type=”Atcom.Sites.ProtoThema.Models.Banners.BannerConfiguration, Atcom.Sites.ProtoThema” data-plugin-mobsticky=””>
bannerCnt”>
bannerWrp”>

Αρχικά, του ανέθεσαν τέσσερα ασυνόδευτα ανήλικα αγόρια, ηλικίας 14, 16 και 17 ετών, ενώ ζήτησε από τη ΜΚΟ να του χορηγηθεί στέγη, επικαλούμενος ότι δεν μπορούσε πλέον να καλύψει τις ανάγκες φιλοξενίας των ασυνόδευτων παιδιών στο σπίτι του. Στη συνέχεια, ο αριθμός των παιδιών που ανέλαβε να φιλοξενήσει σε διαμέρισμα 160 τ.μ. στην Τούμπα Θεσσαλονίκης ανήλθε σε επτά. Ωστόσο, τα ανήλικα παιδιά αποκάλυψαν στους υπεύθυνους της ΑΡΣΙΣ τις ορέξεις του μοναχού και τη σeξουαλική παρενόχληση που δέχονταν σε καθημερινή βάση.

Οπως αναφέρεται στην αρεοπαγιτική απόφαση, «ο μοναχός φώναξε ένα από τα επτά ανήλικα παιδιά να κοιμηθεί μαζί του στο ίδιο κρεβάτι και μάλιστα προσκάλεσε το εν λόγω ανήλικο να εισέλθει παρά φύση εντός του με το …, πρόσκληση στην οποία ο ανήλικος ανταποκρίθηκε και αφού ο ανήλικος ξάπλωσε μαζί του στο κρεβάτι και χάιδεψε το μόριο του 52χρονου, ήρθανε σε σeξουαλική επαφή, με τον ανήλικο σε ρόλο ενεργητικό, πράξη η οποία επαναλήφθηκε τέσσερις φορές, σε διάφορα σημεία της οικίας του».
bannerWrp stickyBanner configurable-element mceNonEditable server-side-component” data-component=”Atcom.Sites.ProtoThema.Components.HtmlSnippets.Banner” data-configuration-type=”Atcom.Sites.ProtoThema.Models.Banners.BannerConfiguration, Atcom.Sites.ProtoThema” data-plugin-mobsticky=””>
bannerCnt”>

Ο εν λόγω ανήλικος, όπως κατέθεσε, ενέδιδε στις ορέξεις του μοναχού, γιατί, όπως είπε, «φοβόμουν ότι θα έμενα στον δρόμο». Σύμφωνα με τις καταθέσεις, όλοι οι ανήλικοι γνώριζαν για τις σeξουαλικές επαφές του μοναχού με τον συγκεκριμένο ανήλικο, καθώς τους το είχε εκμυστηρευτεί ο ίδιος ο φιλοξενούμενος.

Παράλληλα, καθημερινά όταν οι ανήλικοι «έμπαιναν για μπάνιο ο μοναχός εισερχόταν κι αυτός στο μπάνιο φορώντας μόνο το εσώρουχό του και παρά την άρνηση αυτών άλειφε ολόκληρο το κορμί τους με κρέμες, τους χάιδευε ιδιαίτερα το ανδρικό μόριο, με σκοπό τη διέγερση και την ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής και επιθυμίας του και τους ζητούσε να κάνουν σeξ».

Toυς απειλούσε

Μάλιστα, «τους απειλούσε ότι αν δεν υπακούσουν στις προσταγές του και αν δεν υποκύψουν στις ερwτικές του επιθυμίες δεν θα τους έδινε φαγητό και θα τους έδιωχνε από το σπίτι».

Τα ασυνόδευτα ανήλικα εξετάστηκαν από πραγματογνώμονα ψυχολόγο που διορίστηκε μετά τις καταγγελίες τους. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα του μοναχού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ των άλλων, 14 κουτιά Klipal Codeine (συνολικά 168 δισκία), φάρμακο που συνιστά ναρκωτική ουσία.
bannerWrp stickyBanner configurable-element mceNonEditable server-side-component” data-component=”Atcom.Sites.ProtoThema.Components.HtmlSnippets.Banner” data-configuration-type=”Atcom.Sites.ProtoThema.Models.Banners.BannerConfiguration, Atcom.Sites.ProtoThema” data-plugin-mobsticky=””>
bannerCnt”>

Το περασμένο έτος ο Γάλλος μοναχός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών για κατάχρηση ανηλίκων, άνω των 14 ετών και κάτω των 18 ετών, για ασέλγεια από σύνοικο κατ’ εξακολούθηση και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Παράλληλα, του επιβλήθηκε η παρεπόμενη ποινή της στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων για τρία χρόνια.

Από τις Φυλακές Γρεβενών, όπου κρατείται, ο Γάλλος μοναχός κατέθεσε αίτηση στον Αρειο Πάγο με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η καταδικαστική για εκείνον εφετειακή απόφαση, λόγω έλλειψης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας. Το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του μοναχού περί έλλειψης αιτιολογίας κ.λπ. της εφετειακής καταδικαστικής απόφασης.

Ακόμη, οι αρεοπαγίτες επισημαίνουν ότι, αφότου τέθηκε από 1/7/2019 σε εφαρμογή ο νέος Ποινικός Κώδικας, καταργήθηκε στο άρθρο 342 η επιβαρυντική περίσταση της τέλεσης της πράξης της ασέλγειας «από σύνοικο» κι έτσι ισχύει η ευμενέστερη νέα διάταξη. Για τον λόγο αυτό ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την καταδικαστική για τον μοναχό απόφαση ως προς το σκέλος αυτό, όπως την αναίρεσε και για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, καθώς αυτό δεν θεμελιώνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκομίστηκαν.

Την ίδια στιγμή ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την καταδικαστική απόφαση προκειμένου να επανεξεταστεί αν πρέπει να αναγνωριστεί στο πρόσωπό του το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μέσα στη φυλακή για σχετικά μεγάλο διάστημα (άρθρο 84 παρ. 2 του Ποινικού Κώδικα).

Ο Αρειος Πάγος διέγραψε την παρεπόμενη ποινή της στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων, καθώς έχει πλέον καταργηθεί με τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Ετσι, η υπόθεση αναπέμφθηκε στο Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης κατά το αναιρούμενο μέρος της για νέα συζήτηση.

www.protothema.gr

- Advertisement -
TAGGED:Γάλλος μοναχόςΕπικαιρότηταΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΜΚΟ ΑΡΣΙΣΠΑΙΔΙΑΥπατη Αρμοστεία
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByΑναστάσιος Περήφανος
Follow:
Ο Αναστάσιος Περήφανος διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χώρο του digital marketing και των πωλήσεων, με αποδεδειγμένα αποτελέσματα τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά. Έχει σπουδάσει Πωλήσεις, Marketing και Τεχνολογία του Internet και από το 2009 δραστηριοποιείται ενεργά στον ψηφιακό χώρο, υλοποιώντας καμπάνιες που συνδυάζουν στρατηγική σκέψη με πρακτική αποτελεσματικότητα. Στο ergasiatora.gr είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εμπορικών και προωθητικών ενεργειών, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της παρουσίας της πλατφόρμας. Παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις του κλάδου και αξιοποιεί σύγχρονα εργαλεία για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης.
Previous Article Καρδίτσα: Διαμαρτυρίες πολιτών και ένταση με αστυνομικούς για Μητσοτάκη – Φώναζαν «παραιτηθείτε» Καρδίτσα: Διαμαρτυρίες πολιτών και ένταση με αστυνομικούς για Μητσοτάκη – Φώναζαν «παραιτηθείτε»
Next Article Πρόεδρος εργαζομένων ΟΑΣΑ: Έχουμε επεισόδια σε λεωφορεία από αρνητές της μάσκας Πρόεδρος εργαζομένων ΟΑΣΑ: Έχουμε επεισόδια σε λεωφορεία από αρνητές της μάσκας
- Advertisement -

Δείτε ακόμα

Ταμίας ζητείται από κατάστημα Public για τετραήμερη απασχόληση

Ταμίας ζητείται από κατάστημα Public για τετραήμερη απασχόληση

By
Αβράμη Έμμυ
1 Min Read
Στεγνοκαθαριστήριο αναζητά υπάλληλο για σιδέρωμα ρούχων & εξυπηρέτηση πελατών

Στεγνοκαθαριστήριο αναζητά υπάλληλο για σιδέρωμα ρούχων & εξυπηρέτηση πελατών

By
Αβράμη Έμμυ
0 Min Read
Κουλουράδικο αναζητά βοηθό αρτοποιού για τετράωρη εργασία

Κουλουράδικο αναζητά βοηθό αρτοποιού για τετράωρη εργασία

By
Αβράμη Έμμυ
0 Min Read
Προσωπικό ασφαλείας αναζητά η εταιρεία Brinks

Προσωπικό ασφαλείας αναζητά η εταιρεία Brinks

By
Αβράμη Έμμυ
1 Min Read
Ζητείται κόπτης για βιοτεχνία παιδικών ενδυμάτων στη Θεσσαλονίκη

Ζητείται κόπτης για βιοτεχνία παιδικών ενδυμάτων στη Θεσσαλονίκη

By
ErgasiaTora.gr
0 Min Read
Σύμβουλος πωλήσεων ενέργειας ζητείται στη Θεσσαλονίκη

Σύμβουλος πωλήσεων ενέργειας ζητείται στη Θεσσαλονίκη

By
ErgasiaTora.gr
3 Min Read

Το Ergasiatora.gr είναι ο καθημερινός σου οδηγός στην αναζήτηση εργασίας! Ενημερώσου άμεσα για τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, προκηρύξεις ΑΣΕΠ, εποχικές προσλήψεις, συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μόνιμες θέσεις.

  • Ειδήσεις
  • Πολιτική Απορρήτου ErgasiaTora.gr
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • About Us
Ergasiatora.grErgasiatora.gr
Follow US
© ergasiatora.gr . All Rights Reserved.
  • Δημοσίευση Αγγελίας
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?