Η αύξηση της εθνικής σύνταξης για όλους με μόνιμο χαρακτήρα περιέχει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία.

Ειδικότερα προβλέπεται αύξηση της εθνικής σύνταξης κατά 50 ευρώ για 2,4 εκατ. συνταξιούχους από το 2020 ως μόνιμο μέτρο στήριξης όσων έχασαν σημαντικό μερίδιο του εισοδήματός τους την περίοδο της κρίσης. Χαρακτηριστικά για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει πως η αύξηση θα αντιπροσωπεύει περί το 10% της σύνταξής τους (εφόσον λαμβάνουν 500 ευρώ μηνιαίως).

ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Υπενθυμίζεται πως η εθνική σύνταξη, που συνιστά την καθαρή συμμετοχή του κράτους στη συνταξιοδοτική παροχή του ΕΦΚΑ, είναι σταθερού ποσού για όλους από το 2016 (όταν ψηφίστηκε o νόμος Κατρούγκαλου) και ανέρχεται στα 384 ευρώ για όσους έχουν τουλάχιστον 20ετία ασφαλισης και στα 345 ευρώ σε όσους έχουν συμπληρώσει 15ετία.

Η εθνική σύνταξη αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία χτίζεται το σύνολο της σύνταξης, καθώς σε αυτή προστίθεται n ανταποδοτική, που αντιστοιχεί στις εισφορές που έχει καταβάλει ο εκάστοτε ασφαλισμένος.

(πηγή) ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Μην Χάσετε: ΟΑΕΔ: Νέα Κοινωφελής Εργασία για προσλήψεις σε Δήμους, Δεύτερη ευκαιρία, ΟΠΕΚΑ: Αλλαγές στα προνοιακά επιδόματα