Αγγελίες ΕργασίαςΑγγελίες ΕργασίαςΑγγελίες Εργασίας
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Αγγελίες ΕργασίαςΑγγελίες Εργασίας
Font ResizerAa
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Search
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Follow US
© Ergasiatora.gr. All Rights Reserved.
Αγγελίες Εργασίας > Ειδήσεις > Χωρίς κατηγορία > Σχέδιο για έκπτωση 25% στον ΕΝΦΙΑ σε όσους ιδιοκτήτες πλήττονται από τον κορονοϊό
Χωρίς κατηγορία

Σχέδιο για έκπτωση 25% στον ΕΝΦΙΑ σε όσους ιδιοκτήτες πλήττονται από τον κορονοϊό

By
Nikos
Published: 04/04/2020 14:41
Share
Σχέδιο για έκπτωση 25% στον ΕΝΦΙΑ σε όσους ιδιοκτήτες πλήττονται από τον κορονοϊό
SHARE

Σχέδιο για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 25% των ιδιοκτητών ακινήτων που πλήττονται από τον κορονοϊό υπάρχει στην κυβέρνηση, που δείχνει να υιοθετεί πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ. Αυτό αναφέρει σχετικό δημοσίευμα των Νεων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, θα δοθούν «φορολογικά κίνητρα στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού και θα δουν μείωση στα εισοδήματά τους από ενοίκια εξετάζει η κυβέρνηση. Στα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου περιλαμβάνεται η μείωση κατά 25% του φετινού λογαριασμού του ΕΝΦΙΑ για τους φορολογούμενους που θα χάσουν εισοδήματα από ενοίκια λόγω της έκπτωσης 40% που ισχύει στα μισθώματα για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους με αναστολή σύμβασης εργασίας».

- Advertisement -

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα αφορά μόνο τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι πλήττονται με την προϋπόθεση ότι θα εξοφλήσουν τον φετινό ΕΝΦΙΑ εφάπαξ και ενδεχομένως εντός της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης τους φόρου. Όπως προκύπτει από τον σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου και τα μέχρι στιγμής δεδομένα τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ θα εκδοθούν στα τέλη Αυγούστου και η πληρωμή του φόρου θα ξεκινήσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται από την πανδημία και θα δουν μειωμένα τα φετινά τους εισοδήματα από ακίνητα εάν εξοφλήσουν εφάπαξ το λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ εντός της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης θα κερδίσουν έκπτωση 25%.

Το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΝΦΙΑ για φέτος άφησε ανοιχτό χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος δήλωσε (στον ΑΝΤ1) ότι θα δοθούν φορολογικά κίνητρα και στους ιδιοκτήτες ακινήτων για το 40% του εισοδήματος από ενοίκια που θα χάσουν λόγω της έκπτωσης που ισχύει στα μισθώματα για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Όπως είπε υπάρχουν σκέψεις να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 25% σε ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δέχονται μείωση ενοικίου, μέτρο το οποίο έχει προτείνει στην κυβέρνηση η ΠΟΜΙΔΑ για όσους είναι συνεπείς στην πληρωμή του φόρου.

- Advertisement -

Ο φόρος θα υπολογιστεί με τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες καθώς το σχέδιο της αναπροσαρμογής και ευθυγράμμισής τους με τις εμπορικές τιμές έχει «παγώσει» και η εφαρμογή των νέων τιμών ζώνης έχει μετατεθεί για το 2021. Ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει αμετάβλητος σε σχέση με πέρυσι καθώς δεν θα ισχύσει η έκπτωση 8% μεσοσταθμικά την οποία είχε  προαναγγείλει η κυβέρνηση ενώ εάν δεν αλλάξει το χρονοδιάγραμμα ο φόρος θα εξοφληθεί σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται από την πανδημία και θα δουν μειωμένα τα φετινά τους εισοδήματα από ακίνητα εάν εξοφλήσουν εφάπαξ το λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ εντός της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης θα κερδίσουν έκπτωση 25%.

Έτσι θα έχετε έκπτωση ΕΝΦΙΑ

Για παράδειγμα φορολογούμενος ο οποίος έχει στην κατοχή του ακίνητα για τα οποία πληρώνει ΕΝΦΙΑ 1.500 ευρώ και παράλληλα εκμισθώνει μια κατοικία από την οποία θα εισπράξει φέτος λιγότερα ενοίκια, εάν επιλέξει να  εξοφλήσει τον ΕΝΦΙΑ εφάπαξ και εμπρόθεσμα στην προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης και όχι σε δόσεις, θα έχει έκπτωση 25% δηλαδή θα πληρώσει 1.125 ευρώ και θα έχει όφελος 375 ευρώ.

Όπως προκύπτει επίσης από το σχετικό δημοσίευμα θα προβλέπεται για τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι εισπράττουν μειωμένα εισοδήματα από ενοίκια λόγω της έκπτωσης 40% που παρέχεται στις πληττόμενες επιχειρήσεις για το ενοίκιο της επαγγελματικής στέγης και τους εργαζόμενους των οποίων έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας για το ενοίκιο της κύριας κατοικίας, προβλέπεται αναστολή καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων και δόσεων ρυθμίσεων φορολογικών οφειλών για 4 μήνες ή σε περίπτωση που δεν κάνουν χρήση της αναστολής και πληρώσουν εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, έκπτωση 25% επί των φορολογικών υποχρεώσεων.

Τέλος τα κίνητρα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήττονται από την επέλαση του κορονοϊού αναμένεται να κλειδώσουν το επόμενο διάστημα. Μάλιστα όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας χθες στην Βουλή «θα υπάρξουν και νέα μέτρα στήριξης, ανάλογα με τις επιπτώσεις του κορονοϊού σε κλάδους της οικονομίας» για να προσθέσει ωστόσο ότι «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί το πιθανότερο είναι να έχεις πυροβολήσει κι όταν θα έρθει ο εχθρός να μην έχεις πυρομαχικά».

πηγή: e-dimosio

Βρες Δουλειά ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:

  • Οι καλύτερες αγγελίες για Ελλάδα και εξωτερικό ΕΔΩ
- Advertisement -
TAGGED:ΑΚΙΝΗΤΑΕΝΦΙΑΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝΜΕΙΩΣΗ ΕΝΦΙΑ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Θέσεις εργασίας στα σούπερ μάρκετ LIDL και MARKET IN Θέσεις εργασίας στα σούπερ μάρκετ LIDL και MARKET IN
Next Article ΕΟΔΥ: 1.100 προσλήψεις για τις Κινητές Ομάδες Υγείας ΕΟΔΥ: 1.100 προσλήψεις για τις Κινητές Ομάδες Υγείας
- Advertisement -

Δείτε ακόμα

Ταμίας ζητείται από κατάστημα Public για τετραήμερη απασχόληση

Ταμίας ζητείται από κατάστημα Public για τετραήμερη απασχόληση

By
Emmy
1 Min Read
Στεγνοκαθαριστήριο αναζητά υπάλληλο για σιδέρωμα ρούχων & εξυπηρέτηση πελατών

Στεγνοκαθαριστήριο αναζητά υπάλληλο για σιδέρωμα ρούχων & εξυπηρέτηση πελατών

By
Emmy
0 Min Read
Κουλουράδικο αναζητά βοηθό αρτοποιού για τετράωρη εργασία

Κουλουράδικο αναζητά βοηθό αρτοποιού για τετράωρη εργασία

By
Emmy
0 Min Read
Προσωπικό ασφαλείας αναζητά η εταιρεία Brinks

Προσωπικό ασφαλείας αναζητά η εταιρεία Brinks

By
Emmy
1 Min Read
Νταντά ζητείται για τη δημιουργική απασχόληση ενός παιδιού & δουλειές γύρω από αυτό

Νταντά ζητείται για τη δημιουργική απασχόληση ενός παιδιού & δουλειές γύρω από αυτό

By
Emmy
0 Min Read
Ζητείται ψήστης/τυλιχτής για ψητοπωλείο (9€/’ωρα+ασφάλιση+ επιδοτούμενη διατροφή)

Ζητείται ψήστης/τυλιχτής για ψητοπωλείο (9€/’ωρα+ασφάλιση+ επιδοτούμενη διατροφή)

By
Emmy
0 Min Read
Αγγελίες ΕργασίαςΑγγελίες Εργασίας
Follow US
© ergasiatora.gr . All Rights Reserved.
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?