Περαιτέρω προσλήψεις εκπαιδευτικών για τα ολοήμερα σχολεία υποσχέθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προκειμένου να καλυφθούν οι εκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει με τα νέα δεδομένα στις σχολικές αιθουσες. «Έχουμε κονδύλια που αγγίζουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών που θα χρειαστούν να καλύψουν τους συναδέλφους τους, που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου και για να προσλάβουμε και επιπλέον εκπαιδευτικούς για το ολοήμερο σχολείο». Αυτό τόνισε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό η υπουργός υπογραμμίζοντας πως «η πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ολοκληρώθηκε πιο νωρίς από κάθε προηγούμενη χρονιά».

Σε ό,τι αφορά τις αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες, που υπολογίζεται ότι μπορεί να προκύψουν λόγω των ειδικών αδειών όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ή της προσωρινής αναστολής τμημάτων ή και σχολικών μονάδων σε περίπτωση κρουσμάτων κορονοϊού η υπουργός αναφέρθηκε στις προσλήψεις αναπληρωτών με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας εξηγώντας πως επιλέχθηκε η λύση αυτή καθώς «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εικόνα για το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία και άρα για το διάστημα που θα υπάρξει η ανάγκη για αναπλήρωση.

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως οι τρίμηνες συμβάσεις δύνανται να ανανεώνονται όπου και για όσο θα υπάρχει ανάγκη συνέχισης της αναπλήρωσης, ενώ οι εκπαιδευτικοί που θα καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση.

Παράλληλα μέχρι και άυριο μπορούν οι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν περιοχές προτίμησης για πρόσληψή τους ως αναπληρωτές, πλήρους ή/και μειωμένου ωραρίου ή/και ως ωρομισθίοι, στη γενική εκπαίδευση, στη Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, στις σχολικές μονάδες Β/θμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν σε καταστήματα κράτησης, στα μουσικά σχολεία, στα σχολεία εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2020-2021. Οι αιτησεις γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (https://opsyd.sch.gr/).

πηγη