Αγγελίες ΕργασίαςΑγγελίες ΕργασίαςΑγγελίες Εργασίας
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Αγγελίες ΕργασίαςΑγγελίες Εργασίας
Font ResizerAa
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Search
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Follow US
© Ergasiatora.gr. All Rights Reserved.
Αγγελίες Εργασίας > Ειδήσεις > Χωρίς κατηγορία > ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Πότε θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα στους Δήμους – Ποιοι θα μείνουν εκτός
Χωρίς κατηγορία

ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Πότε θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα στους Δήμους – Ποιοι θα μείνουν εκτός

By
Nikos
Published: 15/10/2019 14:10
Share
ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Πότε θα ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα στους Δήμους - Ποιοι θα μείνουν εκτός
SHARE

ΟΑΕΔ: Αρνητική ήταν η απάντηση του υπουργείου Εργασίας στο αίτημα των εργαζομένων να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους καθώς όπως τους απάντησαν το νέο πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μπορούν να πάρουν μέρος σε αυτό όσοι συμμετείχαν στο παρελθόν σε ανάλογα προγράμματα.

Ειδικότερα συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι με το λεγόμενο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Βύρωνα. Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν να ακουστεί η φωνή και τα αιτήματα των εργαζομένων και όχι ωφελούμενων όπως αρέσκονται να τους ονομάζουν οι κυβερνήσεις, Ε.Ε και Δήμαρχοι στο αρμόδιο υπουργείο που χαράσσει και εφαρμόζει αυτά τα προγράμματα υπερεκμετάλλευσης των ανέργων.

Στην διάρκεια της συγκέντρωσης αντιπροσωπεία του σωματείου μαζί με εργαζόμενους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και το δημοτικό σύμβουλο κ. Μαυρόπουλο Τάσο συναντήθηκε και συζήτησε με τον Διευθυντή εργασιακών σχέσεων κ. Αγραπιδά .

Ο κ. Αγραπιδάς ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων για το πρόγραμμα και το χαρακτήρα του, που καθορίζεται και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το νέο πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο και θα έχει την ίδια διάρκεια, δεν θα εφαρμοστεί η συλλογική σύμβαση. Πιθανότερο είναι ότι δεν θα μπορούν να πάρουν μέρος σε αυτό όσοι συμμετείχαν στο παρελθόν. Ενώ για το επίδομα ανεργίας ανέφερε ότι αυτό είναι ένα γενικότερο ζήτημα το οποίο δεν αλλάζει. Και συνέχισε λέγοντας δεν γνωρίζω εάν τελικά δοθεί παράταση στο πρόγραμμα για τους δήμους. Εάν υπάρχουν χρήματα στις δημόσιες δαπάνες γιατί η παρατάσεις πληρώνονται από εθνικούς πόρους. Το αίτημα για παράταση είναι δίκαιο θα το μεταφέρω, όπως και όλα τα αιτήματα στην πολιτική ηγεσία.

Το σωματείο των εργαζομένων θα συνεχίσει και θα εντείνει τον αγώνα ενάντια στην αντεργατική πολιτική που κλιμακώνεται ακόμη περισσότερο από την νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ν.Δ.

Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων

Παράλληλα επιτακτική ανάγκη κρίνει την παραμονή και αποκατάσταση της εργασιακής σχέσης των συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας (8/2018) στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων. Όπως σημειώνει “είναι ξεκάθαρο πως σε ότι αφορά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας (8/2018) εξελίχθηκε σε καθεστώς ευέλικτης και ελαστικής απασχόλησης.

Η επιλογή της κάλυψης τρεχουσών και τακτικών αναγκών από συμμετέχοντες στο εν λόγω Πρόγραμμα συνιστά μια καταχρηστική πρακτική σε βάρος τους”. Τονίζοντας ότι η πρακτική «θεραπείας» της υποστελέχωσης με Προγράμματα επιβάλλεται να εκλείψει.” Όσο, όμως, συνεχίζεται, δημιουργείται και ενδυναμώνεται ο βάσιμος λόγος για τη μετατροπή τους σε εξαρτημένη εργασία. Τα κενά είναι δεδομένα και οι εργαζόμενοι που τα καλύπτουν δεν μπορεί να είναι στη λογική «φύγε εσύ-έλα εσύ»” σημειώνει το Εργατικό Κέντρο.

(πηγή)Βρες Δουλειά ΕΔΩ

Δείτε επίσης:

  • Κοινωνικό μέρισμα στους αδύναμους σε σταθερή βάση κάθε Δεκέμβριο, Πότε πληρώνεται το ΚΕΑ από τον ΟΠΕΚΑ, Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά η διάθεσή του

  • Ζητούνται German customer service expert, Ταμίας/Πωλητής, Διανομέας, Νοσηλευτές/τριες, Οδηγοί, Καθαριστές/τριες κ.α.

- Advertisement -
TAGGED:ergasiaergasiatoraergasiatora.grΑΘΗΝΑΑΙΓΑΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΑΝΕΡΓΟΙΑΝΕΡΓΟΥΣΑΝΕΡΓΩΝΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΑΤΤΙΚΗΔΗΜΟΣΙΟΔΟΥΛΕΙΑΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΕΡΓΑΣΙΑΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑΗΠΕΙΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣΘΕΣΣΑΛΙΑΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΘΡΑΚΗΙΔΟΧΙΟΝΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΑΕΔΚΡΗΤΗΚΥΚΛΑΔΕΣΟΑΕΔΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣΠΡΟΚΗΡΥΞΗΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΣΟΧΣΟΧ - ΙΔΟΧΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Ζητείται Υπάλληλος Περιπτέρου στην Αθήνα Ζητείται Υπάλληλος Περιπτέρου στην Αθήνα
Next Article Πότε πληρώνονται οι αγροτικές επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ Πότε πληρώνονται οι αγροτικές επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Advertisement -

Δείτε ακόμα

Ταμίας ζητείται από κατάστημα Public για τετραήμερη απασχόληση

Ταμίας ζητείται από κατάστημα Public για τετραήμερη απασχόληση

By
Emmy
1 Min Read
Στεγνοκαθαριστήριο αναζητά υπάλληλο για σιδέρωμα ρούχων & εξυπηρέτηση πελατών

Στεγνοκαθαριστήριο αναζητά υπάλληλο για σιδέρωμα ρούχων & εξυπηρέτηση πελατών

By
Emmy
0 Min Read
ΔΥΠΑ: Αποτελέσματα για 315 Νέες Προσλήψεις Εργασιακών Συμβούλων

ΔΥΠΑ: Αποτελέσματα για 315 Νέες Προσλήψεις Εργασιακών Συμβούλων

By
Emmy
2 Min Read
Προσλήψεις στο Δημόσιο: Νέες Θέσεις για Διοικητικό, Υγειονομικό και Τεχνικό Προσωπικό

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Νέες Θέσεις για Διοικητικό, Υγειονομικό και Τεχνικό Προσωπικό

By
Emmy
1 Min Read
90 Νέες Θέσεις Εργασίας στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ – Υποβάλετε Αίτηση Τώρα

90 Νέες Θέσεις Εργασίας στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ – Υποβάλετε Αίτηση Τώρα

By
Emmy
2 Min Read
Προκήρυξη ΕΟΔΥ για Θέσεις Εργασίας με Διετείς Συμβάσεις

Προκήρυξη ΕΟΔΥ για Θέσεις Εργασίας με Διετείς Συμβάσεις

By
Emmy
4 Min Read
Αγγελίες ΕργασίαςΑγγελίες Εργασίας
Follow US
© ergasiatora.gr . All Rights Reserved.
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?