Ο Νιγηριανός influencer που αγαπούσε τη Σαντορίνη και έκλεψε 350 εκατ. από θύματα followers

Ο Νιγηριανός influencer που αγαπούσε τη Σαντορίνη και έκλεψε 350 εκατ. από θύματα followers

Ζούσε χλιδάτη ζωή, ανέβαζε φωτογραφίες στα social media, στην ουσία όμως όλα αυτά ήταν βιτρίνα μίας καλοστημένης απάτης. Ο λόγος για τον Νιγηριανό influencer Raymond Abbas που συνελήφθη με κατηγορίες για απάτη 350 εκατομμυρίων λιρών.

Το FBI έκανε έφοδο στο διαμέρισμα του 38χρονου στο Ντουμπάι όσο εκείνος κοιμόταν και βρήκε περισσότερα από 30 εκατομμύρια λίρες. Οι αστυνομικοί βρήκαν λογαριασμούς email 2 εκατομμυρίων θυμάτων σε τηλέφωνα και υπολογιστές κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κατά την οποία κατασχέθηκαν επίσης πολυτελή αμάξια καθώς και βαλίτσες γεμάτες μετρητά. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιούσε το Instagram, στο οποίο είχε 2,4 εκατ. followers, προβάλλοντας μια χλιδάτη ζωή δισεκατομμυριούχου για να δελεάζει θύματα από όλο τον κόσμο. Ακόμα δώδεκα ακόμα άτομα συνελήφθησαν για συμμετοχή στη διαδικτυακή απάτη.

«Οι ύποπτοι στοχοποιούσαν τα θύματα δημιουργώντας ψεύτικες ιστοσελίδες για γνώστες εταιρίες και τράπεζες με σκοπό την εξαπάτηση των θυμάτων» δηλώνει ο Jamal al-Jalaf, υπεύθυνος του εγκληματολογικού τμήματος της αστυνομίας του Ντουμπάι. Ο γνωστός στους followers του και ως «hushpuppi» κατηγορείται για απάτη σε Ευρώπη, Αμερική, και Νιγηρία. Μάλιστα ήταν λάτρης και της Ελλάδας και στον λογαριασμό του ανέβαζε φωτογραφίες να ανοίγει σαμπάνιες στη Σαντορίνη.
bannerWrp stickyBanner configurable-element mceNonEditable server-side-component” data-component=”Atcom.Sites.ProtoThema.Components.HtmlSnippets.Banner” data-configuration-type=”Atcom.Sites.ProtoThema.Models.Banners.BannerConfiguration, Atcom.Sites.ProtoThema” data-plugin-mobsticky=””>
bannerCnt”>

Η αστυνομική επιχείρηση στο Ντουμπάι έγινε 2 μήνες αφότου ξεκίνησαν οι έρευνες. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έτσι ώστε να εντοπίσουν τη σπείρα.

Άλλωστε είχε προκαλέσει αίσθηση για όσους τον γνώριζαν το γεγονός ότι ο Abbas ξεκίνησε να πουλάει μεταχειρισμένα ρούχα και λίγο καιρό μετά βρέθηκε… δισεκατομμυριούχος στο Ντουμπάι. Ο ίδιος είχε δηλώσει στους 2,4 εκατομμύρια ακολούθους του ότι: «Ανεβάζω τέτοιες εικόνες έτσι ώστε κάποιος να δει το προφίλ μου μια μέρα και να τον βοηθήσει να μη τα παρατήσει».

Μετά τη σύλληψή του στις 10 Ιουνίου ανέβηκε βίντεο στο Διαδίκτυο που τον δείχνει τρομαγμένο και με χειροπέδες. Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι το FBI θα πιέσει έτσι ώστε ο Abbas να εκδοθεί στην Αμερική καθώς οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι Αμερικάνοι πολίτες. Ο ίδιος δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.

πηγη

Share This Article
Ο Αναστάσιος Περήφανος διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χώρο του digital marketing και των πωλήσεων, με αποδεδειγμένα αποτελέσματα τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά. Έχει σπουδάσει Πωλήσεις, Marketing και Τεχνολογία του Internet και από το 2009 δραστηριοποιείται ενεργά στον ψηφιακό χώρο, υλοποιώντας καμπάνιες που συνδυάζουν στρατηγική σκέψη με πρακτική αποτελεσματικότητα. Στο ergasiatora.gr είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εμπορικών και προωθητικών ενεργειών, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της παρουσίας της πλατφόρμας. Παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις του κλάδου και αξιοποιεί σύγχρονα εργαλεία για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης.
Exit mobile version