Ergasiatora.grErgasiatora.grErgasiatora.gr
  • Δημοσίευση Αγγελίας
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
Font ResizerAa
Ergasiatora.grErgasiatora.gr
Font ResizerAa
  • Δημοσίευση Αγγελίας
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
Search
  • Δημοσίευση Αγγελίας
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
Follow US
© Ergasiatora.gr. All Rights Reserved.
Ergasiatora.gr > Ειδήσεις > Χωρίς κατηγορία > Νίκη Κεραμέως: Πιθανή παράταση στο άνοιγμα των σχολείων – Την 1η Σεπτεμβρίου οι τελικές αποφάσεις
Χωρίς κατηγορία

Νίκη Κεραμέως: Πιθανή παράταση στο άνοιγμα των σχολείων – Την 1η Σεπτεμβρίου οι τελικές αποφάσεις

By
Αναστάσιος Περήφανος
Published: 24/08/2020 16:37
Share
Νίκη Κεραμέως: Πιθανή παράταση στο άνοιγμα των σχολείων - Την 1η Σεπτεμβρίου οι τελικές αποφάσεις
SHARE

Με αυξημένα μέτρα πρόληψης θα ανοίξουν τα σχολεία, έπειτα από τις εισηγήσεις των ειδικών, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις.

 

Η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι η χρήση μάσκας από τους μαθητές είναι αυτονόητη υποχρέωση μαθητών και καθηγητών, ζητώντας προσπάθεια, επιμονή και προσαρμοστικότητα. Η έναρξη λειτουργίας των σχολικών δομών, όπως είπε, θα γίνει με αυξημένα μέτρα, βάσει των συστάσεων των ειδικών.
bannerWrp stickyBanner configurable-element mceNonEditable server-side-component” data-component=”Atcom.Sites.ProtoThema.Components.HtmlSnippets.Banner” data-configuration-type=”Atcom.Sites.ProtoThema.Models.Banners.BannerConfiguration, Atcom.Sites.ProtoThema” data-plugin-mobsticky=””>
bannerCnt”>

Όπως είπε η υπουργός,  οι απόφασεις λαμβάνονται με τα σημερινά στοιχεία και, αν κριθεί από τις συνθήκες, θα επικαιροποιούνται. Οπως είπε, αν και αρχικά αποφασίστηκε τα μαθήματα να ξεκινήσουν 7 Σεπτεμβρίου, ενδεχεται να υπάρξει παράταση και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την 1η Σεπτεμβρίου, όπως ανακοινωσε.

Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται εκδρομές.

Πιο αναλυτικά:

«Η απόφαση για υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε καιρό πανδημίας είναι σαν την αυτονόητη υποχρέωση τα παιδιά μας να φοράνε ζώνη στο αυτοκίνητο ή να κάθονται σε ειδικό κάθισμα, σαν την αυτονόητη υποχρέωση να εμβολιάζουμε τα παιδιά μας» τόνισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, παρουσία και της καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνας Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης σχετικά με τους όρους λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων για το σχολικό-ακαδημαϊκό έτος 2020-21.
bannerWrp stickyBanner configurable-element mceNonEditable server-side-component” data-component=”Atcom.Sites.ProtoThema.Components.HtmlSnippets.Banner” data-configuration-type=”Atcom.Sites.ProtoThema.Models.Banners.BannerConfiguration, Atcom.Sites.ProtoThema” data-plugin-mobsticky=””>
bannerCnt”>

Η υπουργός τόνισε ότι το υπουργείο πορεύεται με γνώμονα το καλό των παιδιών και χαρακτήρισε «χρέος» το να είναι τα παιδιά στο σχολείο. «Η μάσκα είναι ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας και για τους γύρω μας» προσέθεσε η υπουργός, σημειώνοντας ότι τα παραπάνω τα τονίζει η ίδια η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία σε εκτενή ανακοίνωσή της.

«Εμπιστευτείτε και ως προς αυτό τις δυνατότητες προσαρμογής του εκπαιδευτικού μας συστήματος, αλλά και τη λυτρωτική δύναμη της μαθησιακής διαδικασίας», τόνισε η υπουργός, «που μπορεί ακόμη και τη χρήση της μάσκας, ως ατομική πράξη, συλλογική συνθήκη και εκπαιδευτική διαδικασία, να τη μετουσιώσει σε χρήσιμο και δημιουργικό μάθημα ζωής για τα παιδιά μας. Μάθημα προσαρμοστικότητας, αλλά προπαντός μάθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης. Θα χρειαστεί λοιπόν το επόμενο διάστημα προσπάθεια, επιμονή, προσαρμοστικότητα. Είναι για το καλό των παιδιών μας και όλων μας».

Ο σχεδιασμός είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου – Την 1η Σεπτεμβρίου οι τελικές αποφάσεις 

«Ο μέχρι σήμερα σχεδιασμός είναι την Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου, οι εκπαιδευτικοί να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία τους, και τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, να ξεκινήσουν τα μαθήματα, μια εβδομάδα νωρίτερα από άλλες χρονιές. Παρότι η έναρξη μαθημάτων είναι προγραμματισμένη για τις 7/9, ενδέχεται να υπάρξει κάποια παράταση. Στόχος είναι να περιοριστούν σημαντικά οι μετακινήσεις τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την έναρξη των σχολείων, για να περιοριστεί η τυχόν μετάδοση από ασυμπτωματικούς» εξήγησε.

Και συνέχισε: «Θα ήθελα όμως εκ μέρους της κυβέρνησης να απευθύνω μία έκκληση προς τους γονείς: να επιστρέψουν οι οικογένειες μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Θα περιμένουμε να δούμε πώς εξελίσσεται η επιστροφή των εκδρομέων, και οι τελικές αποφάσεις για την ημερομηνία έναρξης των σχολείων θα ληφθούν την 1/9. Η λειτουργία των σχολικών μονάδων θα είναι με όλους τους μαθητές σε καθημερινή βάση -εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι ο μέσος όρος μαθητών ανά τάξη στην επικράτεια είναι 17 μαθητές».

«Η λειτουργία των σχολείων θα γίνει με αυξημένα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης, τα οποία θα ελέγχονται αυστηρά για το καλό όλων μας και πρωτίστως των παιδιών μας. Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν όλα τα σχολεία -από νηπιαγωγεία έως λύκεια, ολοήμερα, σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης» σχολίασε.

Πού θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας 

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική κυρίως σε εσωτερικούς χώρους (εκτός από την ώρα φαγητού).

– Σε εξωτερικούς χώρους μόνο σε περίπτωση συνωστισμού. Δεν προβλέπεται η χρήση μάσκας στα διαλείμματα (τα οποία θα είναι διαφορετικές ώρες ανά ομάδες μαθητών) ούτε στη γυμναστική.
– Επίσης, η μάσκα είναι υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

⁃ Για τους εκπαιδευτικούς η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική. Το ίδιο και για τους μαθητές όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από το Νηπιαγωγείο έως και τη Γ’ Δημοτικού. Θα δοθούν οδηγίες του ΕΟΔΥ για μαθητές που εξαιρούνται από τη χρήση της μάσκας για συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους.

⁃ Οδηγοί, συνοδοί, μαθητές κατά τη μεταφορά τους στα ειδικά μεταφορικά μέσα.

– Κατά την περίοδο προσαρμογής προνηπίων, υποχρεωτική χρήση μάσκας από υγιές, σταθερό, συνοδεύον πρόσωπο/γονέα

Η κυβέρνηση θα διαθέσει δωρεάν υφασμάτινες μάσκες σε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς.

- Advertisement -
TAGGED:ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣΠΑΡΑΤΑΣΗΠολιτικήΣΧΟΛΕΙΑ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByΑναστάσιος Περήφανος
Follow:
Ο Αναστάσιος Περήφανος διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χώρο του digital marketing και των πωλήσεων, με αποδεδειγμένα αποτελέσματα τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά. Έχει σπουδάσει Πωλήσεις, Marketing και Τεχνολογία του Internet και από το 2009 δραστηριοποιείται ενεργά στον ψηφιακό χώρο, υλοποιώντας καμπάνιες που συνδυάζουν στρατηγική σκέψη με πρακτική αποτελεσματικότητα. Στο ergasiatora.gr είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εμπορικών και προωθητικών ενεργειών, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της παρουσίας της πλατφόρμας. Παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις του κλάδου και αξιοποιεί σύγχρονα εργαλεία για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης.
Previous Article Κρήτη: Γυναίκα πήγε να σκάσει τα λάστιχα περιπολικού, μετά από έλεγχο σε ρεμπετάδικο Κρήτη: Γυναίκα πήγε να σκάσει τα λάστιχα περιπολικού, μετά από έλεγχο σε ρεμπετάδικο
Next Article Επιβεβαιώθηκε κρούσμα σε κατάστημα Σκλαβενίτη στη Θεσσαλονίκη Επιβεβαιώθηκε κρούσμα σε κατάστημα Σκλαβενίτη στη Θεσσαλονίκη
- Advertisement -

Δείτε ακόμα

Τέλος χρόνου για τις φορολογικές δηλώσεις - Πότε πληρώνεται η πρώτη δόση

Τέλος χρόνου για τις φορολογικές δηλώσεις – Πότε πληρώνεται η πρώτη δόση

By
Αφροδίτη Χασαποπούλου
5 Min Read
Εξοικονομώ: Νέες προθεσμίες σε δύο προγράμματα, δείτε αναλυτικά

Εξοικονομώ: Νέες προθεσμίες σε δύο προγράμματα, δείτε αναλυτικά

By
Αφροδίτη Χασαποπούλου
2 Min Read
«Εξοικονομώ – Επιχειρώ»: Επίσημη παράταση στο πρόγραμμα

«Εξοικονομώ – Επιχειρώ»: Επίσημη παράταση στο πρόγραμμα

By
Αφροδίτη Χασαποπούλου
3 Min Read
Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους: Έως πότε η νέα παράταση για την υλοποίηση των έργων

Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους: Έως πότε η νέα παράταση για την υλοποίηση των έργων

By
Αφροδίτη Χασαποπούλου
1 Min Read

Επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος στις επιχειρήσεις: Παράταση στην υποβολή αιτήσεων

By
Αφροδίτη Χασαποπούλου
1 Min Read
Ταμίας ζητείται από κατάστημα Public για τετραήμερη απασχόληση

Ταμίας ζητείται από κατάστημα Public για τετραήμερη απασχόληση

By
Αβράμη Έμμυ
1 Min Read

Το Ergasiatora.gr είναι ο καθημερινός σου οδηγός στην αναζήτηση εργασίας! Ενημερώσου άμεσα για τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, προκηρύξεις ΑΣΕΠ, εποχικές προσλήψεις, συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μόνιμες θέσεις.

  • Ειδήσεις
  • Πολιτική Απορρήτου ErgasiaTora.gr
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • About Us
Ergasiatora.grErgasiatora.gr
Follow US
© ergasiatora.gr . All Rights Reserved.
  • Δημοσίευση Αγγελίας
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?