Αγγελίες ΕργασίαςΑγγελίες ΕργασίαςΑγγελίες Εργασίας
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Αγγελίες ΕργασίαςΑγγελίες Εργασίας
Font ResizerAa
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Search
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Follow US
© Ergasiatora.gr. All Rights Reserved.
Αγγελίες Εργασίας > Ειδήσεις > ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ > Με μισθό 407 ευρώ μεικτά εργάζονται πάνω από 550.000 εργαζόμενοι
ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Με μισθό 407 ευρώ μεικτά εργάζονται πάνω από 550.000 εργαζόμενοι

By
Nikos
Published: 07/12/2017 13:30
Share
Με μισθό 407 ευρώ μεικτά εργάζονται πάνω από 550.000 εργαζόμενοι
SHARE

Με πενιχρό μισθό μέσο όρο ύψους 407,15 ευρώ μεικτά αμείβονται 557.000 εργαζόμενοι με μερική απασχόληση οπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΦΚΑ και τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) που υποβάλλουν οι επιχειρήσεις

Στο σύνολο των ασφαλισμένων η μέση απασχόληση είναι 21,38 ημέρες, στους ασφαλισμένους στις κοινές επιχειρήσεις 21,49 και στους ασφαλισμένους στα οικοδομοτεχνικά έργα 14,41.

- Advertisement -

Στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων, σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση, το μέσο ημερομίσθιο ανέρχεται σε 51,06€ και ο μέσος μισθός σε 1.119,35€, αντίστοιχα στη μερική απασχόληση ανέρχονται σε 24,04€ και 407,15€. Στα οικοδομοτεχνικά έργα το μέσο ημερομίσθιο είναι 42,22€ και ο μέσος μισθός 608,39€. Επισημαίνεται ότι στις κοινές επιχειρήσεις η μέση απασχόληση και το μέσο ημερομίσθιο έχουν υπολογιστεί για τις ασφαλιστέες ημέρες, ενώ στα οικοδομοτεχνικά έργα για τις πραγματοποιηθείσες ημέρες. Στις επιχειρήσεις με λιγότερους από δέκα μισθωτούς, το μέσο ημερομίσθιο πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο 63,31% του μέσου ημερομισθίου των ασφαλισμένων σε επιχειρήσεις με πάνω από δέκα μισθωτούς, ενώ ο μέσος μισθός ανέρχεται σε 60,01%.

ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

- Advertisement -

Οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 54,08% των ασφαλισμένων στο σύνολο των επιχειρήσεων και το 53,28% στις κοινές επιχειρήσεις. Στους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση στις κοινές επιχειρήσεις οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 57,23%, ενώ με μερική απασχόληση το 44,80%.

Στο σύνολο των επιχειρήσεων 22,37% των ασφαλισμένων είναι έως 29 ετών και 53,91% έως 39 ετών. Επίσης, 72,80% του συνόλου των ασφαλισμένων είναι ηλικίας 25 έως 49 ετών, στις κοινές επιχειρήσεις 72,90% και στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι 66,97%. Τέλος, στο σύνολο των επιχειρήσεων, 17,31% των ασφαλισμένων είναι 50 έως 64 ετών, στις κοινές επιχειρήσεις 17,09% και στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι 29,96%.

Στο σύνολο των ασφαλισμένων 89,89% έχουν Ελληνική υπηκοότητα, 1,72% άλλης χώρας Ε.Ε. και 8,39% χώρας εκτός Ε.Ε. Στους ασφαλισμένους στις κοινές επιχειρήσεις 90,50% έχουν Ελληνική υπηκοότητα, 1,70% άλλης χώρας Ε.Ε. και 7,80% χώρας εκτός Ε.Ε., ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι 55,67%, 2,66% και 41,67%.

Οι αλλοδαποί άνδρες αντιπροσωπεύουν το 11,95% των ασφαλισμένων ανδρών και οι αλλοδαπές γυναίκες το 7,94% των ασφαλισμένων γυναικών. Στο σύνολο των αλλοδαπών ασφαλισμένων 52,46% έχουν Αλβανική υπηκοότητα. Στους αλλοδαπούς άντρες, 54,21% είναι Αλβανικής υπηκοότητας, ακολουθούν οι υπήκοοι του Πακιστάν με 8,99%, και του Μπανγκλαντές με 4,54%. Στις αλλοδαπές γυναίκες, 49,37%, είναι Αλβανικής υπηκοότητας, ακολουθούν οι ασφαλισμένες Βουλγαρικής υπηκοότητας με 8,31% και Ρουμάνικης με 7,81%.

Η οικονομική δραστηριότητα των ασφαλισμένων έχει ως εξής: Στο σύνολο των ασφαλισμένων, 22,42% απασχολείται στον κλάδο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο», 13,91% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες» και 13,42% στον κλάδο «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια». 22,93% των ασφαλισμένων με Ελληνική υπηκοότητα απασχολείται στο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο», 13,35% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες» και 12,19% σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια». 24,39% των ασφαλισμένων με υπηκοότητα άλλης χώρας Ε.Ε. απασχολείται σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», 16,28% στο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο» και 15,82% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες». Στους ασφαλισμένους Αλβανικής υπηκοότητας, 25,94% εργάζεται σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια», 18,13% στις «Κατασκευές» και 18,11% στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες». Στους υπόλοιπους αλλοδαπούς ασφαλισμένους (πλην αυτών της Ε.Ε. και των Αλβανών υπηκόων) 22,02% απασχολείται στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες», 21,66% σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια» και 21,48% στο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο». Από τους εργαζόμενους στις «Κατασκευές» το 28,40% είναι αλλοδαποί, ενώ στο συγκεκριμένο κλάδο απασχολείται το 4,26% των ασφαλισμένων. Από τους εργαζόμενους σε «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια» το 18,36% είναι αλλοδαποί, ενώ στο συγκεκριμένο κλάδο απασχολείται το 13,42% των ασφαλισμένων. Ακόμη, από τους εργαζόμενους στις «Μεταποιητικές Βιομηχανίες» το 13,75% είναι αλλοδαποί, ενώ στο συγκεκριμένο κλάδο απασχολείται το 13,91% των ασφαλισμένων.

Η κατηγορία επαγγέλματος στην οποία απασχολείται ο μεγαλύτερος αριθμός ασφαλισμένων στις κοινές επιχειρήσεις, είναι «Υπάλληλοι Γραφείου» με ποσοστό 22,49%. 25,94% των ασφαλισμένων με Ελληνική υπηκοότητα είναι «Υπάλληλοι Γραφείου», 21,63% είναι «Απασχολούμενοι στην Παροχή Υπηρεσιών και ως Πωλητές σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές», ενώ 12,98% είναι «Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες». 32,44% των ασφαλισμένων με υπηκοότητα άλλης χώρας Ε.Ε. είναι «Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες», 23,32% απασχολούνται στην «Παροχή Υπηρεσιών και ως Πωλητές σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές» και 18,06% είναι «Υπάλληλοι Γραφείου». Οι ασφαλισμένοι Αλβανικής υπηκοότητας στη συντριπτική τους πλειοψηφία (48,83%) απασχολούνται ως «Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες», 23,47% απασχολούνται στην «Παροχή Υπηρεσιών και ως Πωλητές σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές» και 9,70% ως «Ειδικευμένοι Τεχνίτες». Σχετικά με τους υπόλοιπους αλλοδαπούς ασφαλισμένους (πλην αυτών της Ε.Ε και των Αλβανών υπηκόων) 40,16% απασχολούνται ως «Ανειδίκευτοι Εργάτες, Χειρώνακτες και Μικροεπαγγελματίες», 21,18% στην «Παροχή Υπηρεσιών και ως Πωλητές σε καταστήματα και υπαίθριες αγορές» και 10,73% ως «Υπάλληλοι Γραφείου».

Το μέσο ημερομίσθιο των γυναικών στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση αντιπροσωπεύει το 86,51% του αντίστοιχου ημερομισθίου των ανδρών, ενώ στη μερική απασχόληση το 95,78%.

Ο αριθμός των ασφαλισμένων στις κοινές επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 4,58%, στα οικοδομοτεχνικά έργα αυξήθηκε κατά 2,48% και στο σύνολο των επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 4,55%. Ο αριθμός των αλλοδαπών ασφαλισμένων αυξήθηκε κατά 5,06%.
Η μέση απασχόληση στις κοινές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 2,43%, στα οικοδομοτεχνικά έργα αυξήθηκε κατά 7,70% και στο σύνολο των επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 2,54%.
To μέσο ημερομίσθιο στις κοινές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 1,00% και στα οικοδομοτεχνικά έργα αυξήθηκε κατά 1,66%.

Ο μέσος μισθός στις κοινές επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 1,41% και στα οικοδομοτεχνικά έργα αυξήθηκε κατά 9,49% (πηγή) ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

- Advertisement -
TAGGED:ΕΡΓΑΣΙΑΕΡΕΥΝΑΕΦΚΑΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣΜΙΣΘΟΔΩΣΙΑΜΙΣΘΟΙΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΙ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Κοινωνικό μέρισμα 2017: Νέα αλλαγή στην αίτηση στο koinonikomerisma.gr
Next Article ΑΣΕΠ: Πρόσκληση για θέση Διοικητικού Γραμματέα στο Υπουργείο Υγείας
- Advertisement -

Δείτε ακόμα

Πληρωμές ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πάνω από 2,3 δισ. ευρώ σε δικαιούχους έως το τέλος Ιανουαρίου

Πληρωμές ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Πάνω από 2,3 δισ. ευρώ σε δικαιούχους έως το τέλος Ιανουαρίου

By
Tasos
2 Min Read
Τι να κάνετε αν δεν λάβετε το δώρο Χριστουγέννων & πώς να το υπολογίσετε

Τι να κάνετε αν δεν λάβετε το δώρο Χριστουγέννων & πώς να το υπολογίσετε

By
Emmy
3 Min Read
Γηροκόμος ζητείται στη Ζυρίχη Ελβετίας

Γηροκόμος ζητείται στη Ζυρίχη Ελβετίας

By
ErgasiaTora.gr
0 Min Read
Ζητείται κόπτης για βιοτεχνία παιδικών ενδυμάτων στη Θεσσαλονίκη

Ζητείται κόπτης για βιοτεχνία παιδικών ενδυμάτων στη Θεσσαλονίκη

By
ErgasiaTora.gr
0 Min Read
Σύμβουλος πωλήσεων ενέργειας ζητείται στη Θεσσαλονίκη

Σύμβουλος πωλήσεων ενέργειας ζητείται στη Θεσσαλονίκη

By
ErgasiaTora.gr
3 Min Read
Εργάτες/τριες γραμμής παραγωγής ζητούνται στη Θεσσαλονίκη

Εργάτες/τριες γραμμής παραγωγής ζητούνται στη Θεσσαλονίκη

By
ErgasiaTora.gr
1 Min Read
Αγγελίες ΕργασίαςΑγγελίες Εργασίας
Follow US
© ergasiatora.gr . All Rights Reserved.
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?