Αύξηση των ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων στη δεύτερη καραντίνα

Mεγαλύτερη επιβάρυνση στην ψυχική υγεία, σε σχέση με το πρώτο lockdown, παρατηρείται τώρα, τόνισε στην ΕΡΤ3 ο καθηγητής Ψυχιατρικής του ΑΠΘ, Βασίλειος- Παντελεήμονας Μποζίκας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, στη δεύτερη καραντίνα υπήρξε αύξηση των ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων, με τα συναισθήματα στρες, θυμού, κατάθλιψης, μοναξιάς και απόγνωσης, να είναι πιο έκδηλα, γιατί υπάρχει ήδη η κόπωση από την πρώτη καραντίνα.

  Aνοίγουν όλα τα σχολεία στις 7 Δεκεμβρίου, unlock και στα καταστήματα λιανικής - Στο τέλος της εβδομάδας το διάγγελμα Μητσοτάκη για τα μέτρα των Χριστουγέννων

Όπως είπε ο κ. Μποζίκας, έχει αυξηθεί κατά 300% η ζήτηση βοήθειας σε γραμμές υποστήριξης ψυχικής υγείας, σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο, καθώς, πέρα από τον φόβο της αρρώστιας και του θανάτου, ήρθαν στην επιφάνεια και τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος γυναικών και παιδιών, λόγω της συνύπαρξης στο ίδιο σπίτι για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Όχι στις μεγάλες οικογενειακές Χριστουγεννιάτικες συγκεντρώσεις

Ο καθηγητής προέτρεψε όσους αισθάνονται πίεση ή αντιμετωπίζουν το οποιοδήποτε πρόβλημα, να απευθύνονται σε ειδικούς επιστήμονες ή στη γραμμή 10306.

πηγη