Στάση εργασίας πραγματοποιούν την Πέμπτη 8 Απριλίου οι 36.500 ωφελούμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ στους δήμους σύμφωνα με το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Ειδικότερα το Συνδικάτο προκήρυξε στάση εργασίας την Πέμπτη 8 Απριλίου από τις 12.00 μέχρι το τέλος της βάρδιας και παράσταση διαμαρτυρίας στις 13.00 έξω από το υπουργείο Εργασίας.

 

Σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη πολιτική επιλογή συνοδεύεται από διαρροές ότι το πρόγραμμα δεν θα προκηρυχθεί καθόλου για το 2021, “ανοίγοντας το δρόμο για ένα μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών υπηρεσιών, με ευθύνη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών που τόσα χρόνια έχουν αρκεστεί να μπαλώνουν τρύπες με τέτοια προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, να καλύπτουν τις τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, χωρίς να διεκδικούν προσλήψεις μονίμων εργαζομένων”.

  ΟΑΕΔ: Πάνω από μισό δισ. ευρώ κατέβαλε στο πρώτο τρίμηνο του 2021 για τη στήριξη πάνω από 500.000 ωφελουμένων

 

Όπως υπογραμμίζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής” αφού συνέβαλες αποφασιστικά με την εργασία σου στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών, και στην εξυπηρέτηση των πολιτών, σε δύσκολες συνθήκες με την πανδημία να θερίζει, με μόνη αμοιβή το κατώτατο μισθό, ανεξάρτητα την ειδικότητά σου, σήμερα σου δηλώνουν ότι δε χρειάζεσαι, εκπλήρωσαν το στόχο τους, ανακύκλωσαν την ανεργία και τώρα σε απολύουν. Μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο να σου στερούν ακόμα και την κατάρτιση που προβλέπει το πρόγραμμα,, άλλα και το μισθό για όσο διαρκεί αυτή, καθώς δε σου παρέχουν ούτε τα τεχνικά μέσα για να συμμετέχεις στη διαδικασία της κατάρτισης”.

  Επιδόματα ανεργίας ΟΑΕΔ: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές της δίμηνης παράτασης

 

πηγή