Κλείνουν εστίαση, γυμναστήρια, κινηματογράφοι και θέατρα- Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Κλείνουν εστίαση, γυμναστήρια, κινηματογράφοι και θέατρα- Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

entry-summary”>

Αναμένεται “λουκέτο” σε μια σειρά από κλάδους. Από πιο νωρίς η απαγόρευση κυκλοφορίας. Αυξάνεται το ποσοστό τηλεργασίας.

advert align-center “>

entry-content”>

Ο φονικός σεισμός στη Σάμο έφερε χθες την αναβολή των ανακοινώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορονοϊό, αλλά σήμερα, στη σκιά του νέου ρεκόρ των 1.690 κρουσμάτων, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει στην ανακοίνωση των μέτρων που θα ισχύσουν από μεθαύριο Δευτέρα.

Όλα δείχνουν, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πιο τολμηρές αποφάσεις από αυτές που είχαν σχεδιαστεί αρχικά κι έτσι ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει «μοντέλο Γερμανίας» με κλείσιμο όλων των καταστημάτων εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος κι όχι απλώς τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας τους έως τις 9 ή τις 10 το βράδυ, όπως είχε προταθεί.

Το μέτρο αφορά στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές και όπως και στο του πρώτου κύματος τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά μόνο για “πακέτο”.

Από πιο νωρίς η απαγόρευση κυκλοφορίας

Επίσης, θα συμπαρασύρει και την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, η οποία θα ισχύει πλέον από τις 10 ή τις 11 το βράδυ αντί τις 12.30’ που ισχύει σήμερα. Το ενδεχόμενο περιορισμού της κυκλοφορίας από νομό σε νομό φαίνεται απομακρύνεται διότι μάλλον μοιάζει περιττό με τη γενίκευση της απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ και το κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφού το πρόβλημα με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό και τη διασπορά του ιού διαπιστώθηκε στη Βόρεια Ελλάδα ότι αφορά στη διασκέδαση και συγκεκριμένα στις μετακινήσεις από τη Θεσσαλονίκη προς όμορους νομούς.

Κλείνουν γυμναστήρια, κινηματογράφοι, θέατρα – Αύξηση τηλεργασίας

Εκτός από την εστίαση, κλειστά θα είναι στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές γυμναστήρια, κινηματογράφοι, θέατρα και γενικότερα κλειστοί χώροι που θεωρούνται εστίες μετάδοσης του ιού λόγω συγχρωτισμού. Επίσης, ανάμεσα στα μέτρα που θ’ ανακοινώσει ο πρωθυπουργός είναι η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους σε όλη τη χώρα – ανεξαρτήτως του βαθμού επικινδυνότητας με βάση το χάρτη της Πολιτικής Προστασίας, ήτοι και στις «πράσινες» περιοχές – και η αύξηση του υποχρεωτικού ποσοστού της τηλεργασίας στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, το ποσοστό αυτό να φτάσει ακόμη και το 80%.
advert align-center”>

Share This Article
Ο Αναστάσιος Περήφανος διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χώρο του digital marketing και των πωλήσεων, με αποδεδειγμένα αποτελέσματα τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά. Έχει σπουδάσει Πωλήσεις, Marketing και Τεχνολογία του Internet και από το 2009 δραστηριοποιείται ενεργά στον ψηφιακό χώρο, υλοποιώντας καμπάνιες που συνδυάζουν στρατηγική σκέψη με πρακτική αποτελεσματικότητα. Στο ergasiatora.gr είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εμπορικών και προωθητικών ενεργειών, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της παρουσίας της πλατφόρμας. Παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις του κλάδου και αξιοποιεί σύγχρονα εργαλεία για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης.
Exit mobile version