Εγκλωβισμένος στο σπίτι του στον 3ο όροφο της πολυκατοικίας που βρίσκεται το διαμέρισμά του, έμεινε ένας 44χρονος άνδρας στο Κιλκίς, επειδή οι γείτονες του δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, ο 44χρονος τετραπληγικός Α.Μπ. που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο τα τελευταία 15 χρόνια, έδωσε σκληρή μάχη για τη ζωή του σε νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης από το 2015. Ο 44χρονος που μένει στο διαμέρισμα που ανήκει στη μητέρα του, κατάφερε να μετακινείται με την βοήθεια των δικών του ανθρώπων παρά το γεγονός ότι το ασανσέρ βρίσκεται σε ανώγειο με 12 σκαλιά από την κεντρική είσοδο.
Τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι της πολυκατοικίας αρνούνταν να πληρώνουν τις κοινόχρηστες υποχρεώσεις της πολυκατοικίας όπως τα καύσιμα και το ασανσέρ με αποτέλεσμα η οφειλή του ρεύματος να φτάσει τα 1500 ευρώ. Η ΔΕΗ έκοψε το κοινόχρηστο ρεύμα και έκτοτε ξεκίνησε ο Γολγοθάς του 44χρονου.
Ο μεγάλος «χαμένος» αυτής της άρνησης, αποδείχτηκε να είναι ο 44χρονος τετραπληγικός άνδρας ο οποίος καθηλώθηκε στον 3ο όροφο του σπιτιού του μην έχοντας τη δυνατότητα να κατέβει και να κινηθεί.
Ο Α.Μπ. διαμαρτυρήθηκε και προσπάθησε να συγκαλέσει αρκετές φορές συνέλευση για να βρεθεί μια λύση όμως δεν βρήκε καμία ανταπόκριση. Ο 44χρονος με μοναδικό εισόδημα τα 600 ευρώ του επιδόματος και με την σύζυγό του άνεργη καθώς χρειάζεται διαρκώς άνθρωπο κοντά του για να τον βοηθάει σε βασικές μετακινήσεις ακόμα και μέσα στο σπίτι του, ανέλαβε μόνος του όλο το βάρος του διακανονισμού με τη ΔΕΗ ώστε να συνδεθεί ξανά το ρεύμα.
Το χρέος όμως που ανέλαβε στο όνομά του αυξήθηκε με 500 ευρώ τα οποία αφορούσαν τόκους. Ανήμπορος να πληρώσει και αυτό το ποσό, ο 44χρονος είδε το συνεργείο της ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα άλλη μια φορά.
«Τόσο αδύναμοι οικονομικά είναι στην οικοδομή –εφτά διαμερίσματα συνολικά- που δεν έχουν 15-20 ευρώ τον μήνα για να πληρώνουν τα κοινόχρηστα (και το ρεύμα); Κι έτσι να καταδικάζομαι σε καθήλωση; Και ποιος έχει δικαίωμα έναν ανήμπορο άνθρωπο να τον ακινητοποιεί ισοβίως; Κι αν οι σύνοικοι δεν συγκινούνται ή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, υπάρχει άραγε κάποιος φορέας στο Κιλκίς να συγκινηθεί και να δώσει λύση;» αναρωτιέται ο 44χρονος άνδρας.