Ergasiatora.grErgasiatora.grErgasiatora.gr
  • Δημοσίευση Αγγελίας
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
Font ResizerAa
Ergasiatora.grErgasiatora.gr
Font ResizerAa
  • Δημοσίευση Αγγελίας
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
Search
  • Δημοσίευση Αγγελίας
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
Follow US
© Ergasiatora.gr. All Rights Reserved.
- Advertisement -
Ergasiatora.gr > Ειδήσεις > Χωρίς κατηγορία > Καθηγητής Νικόλας Χρηστάκης: «Επιστροφή στην κανονικότητα το 2024»
Χωρίς κατηγορία

Καθηγητής Νικόλας Χρηστάκης: «Επιστροφή στην κανονικότητα το 2024»

By
Αναστάσιος Περήφανος
Published: 22/11/2020 14:29
Share
Καθηγητής Νικόλας Χρηστάκης: «Επιστροφή στην κανονικότητα το 2024»
SHARE

“Δεν είναι απλώς θέμα ανακάλυψης εμβολίου, αλλά πρέπει επίσης να το κατασκευάσουμε, να το διανείμουμε και να πείσουμε πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων, εκατομμύρια ανθρώπους, να λάβουν το εμβόλιο και αυτά τα βήματα θα χρειαστούν επιπλέον χρόνο”

- Advertisement -

«Επιστροφή στην κανονικότητα» περί το 2024 προβλέπει ο καθηγητής Κοινωνικών και Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Γέιλ Νικόλας Χρηστάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Ευγενίδη, στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ακόμη και όταν θα έχουμε ευρεία χρήση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, θα χρειαστεί ακόμα χρόνος για να ανακάμψουμε εκτίμησε ο καθηγητής.

- Advertisement -

«Κοιτάξτε απλώς την οικονομική καταστροφή από αυτήν την πανδημία. Πολλές επιχειρήσεις κλείσανε, πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους. Ξέρετε, υπάρχουν πολλά οικονομικά προβλήματα, που έχουν αιτίες και θα χρειαστούν χρόνο για να αντιμετωπισθούν. Και κοινωνικά προβλήματα και ψυχολογικά προβλήματα. Και θα υπάρξουν επίσης κλινικά προβλήματα. Ίσως το 5% των ατόμων με Covid-19 θα έχουν μακροχρόνια αναπηρία. Έτσι θα υπάρχουν εκατομμύρια Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, Ασιάτες και Αφρικανοί με αναπηρία ως αποτέλεσμα αυτών των λοιμώξεων. Επομένως όλα αυτά τα πράγματα θα συνεχίσουν να μας επηρεάζουν, οπότε νομίζω ότι θα είναι περίπου το 2024 προτού αρχίσουμε να επιστρέφουμε πλήρως ή λιγότερο στο φυσιολογικό και αυτό είναι επίσης χαρακτηριστικό των προηγούμενων πανδημιών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως διευκρίνισε, αν κοιτάξετε προηγούμενες, σοβαρές επιδημίες σε όλο τον κόσμο και σε ολόκληρη την ιστορία, χρειάζεται κάποιος χρόνος για να ανακάμψουν οι άνθρωποι από το επιδημιολογικό σοκ και το οικονομικό και κοινωνικό σοκ.

Η Δημοκρατία είναι ότι οι πολίτες έχουν τις κυβερνήσεις που τούς αξίζουν

«Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι καλά νέα, αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι οι επιστήμονες ήταν βέβαιοι ότι θα έχουμε ένα επιτυχημένο εμβόλιο, ή πολλά εμβόλια, που θα ανακαλυφθούν κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον. Αλλά δεν είναι απλώς θέμα ανακάλυψης εμβολίου, αλλά πρέπει επίσης να το κατασκευάσουμε, να το διανείμουμε και να πείσουμε πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων, εκατομμύρια ανθρώπους, να λάβουν το εμβόλιο και αυτά τα βήματα θα χρειαστούν επιπλέον χρόνο. Υποψιάζομαι λοιπόν ότι θα είναι μεταξύ – μέχρι το 2022 περίπου, πριν αρχίσουμε πραγματικά να ανακουφιζόμαστε από αυτήν την πανδημία, λόγω του εμβολίου» επισήμανε ο κ. Χρηστάκης.

«Το να πείσεις τους ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο είναι κλασικό πρόβλημα. Πρώτα απ’ όλα, επιστρέφοντας στα προηγούμενα, το να λάβεις το εμβόλιο, το εμβόλιο της Pfizer απαιτεί μια πολύ ψυχρή, ψυχρή αλυσίδα. Η ψυχρή αλυσίδα είναι, όταν γίνεται η διανομή του εμβολίου, πρέπει να διατηρείται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, νομίζω ότι κάτω από -80 βαθμούς σε αυτήν την περίπτωση (Pfizer)» τόνισε ο καθηγήτης.

Όπως διευκρίνισε, χρειάζονται ειδικές υποδομές, ειδικά ψυγεία και το εμβόλιο δεν μπορεί να είναι ζεστό. Δεν μπορεί ποτέ να είναι ζεστό σε θερμοκρασία δωματίου. «Επομένως, αυτή είναι από μόνη της μια πολύ δύσκολη πρόκληση, αλλά ακόμη και αν ξεπεράσουμε αυτήν την πρόκληση, τότε έχουμε τις προκλήσεις, όπως συζητάμε, να πείσουμε τους ανθρώπους να αποδεχτούν το εμβόλιο και εδώ είναι ο λόγος για τον οποίο η αξιοπιστία των πολιτικών ηγετών είναι τόσο σημαντική. Διότι εάν οι πολιτικοί ηγέτες είναι ειλικρινείς με τους ανθρώπους, ειλικρινείς για τους κινδύνους, ειλικρινείς για την αβεβαιότητα, ειλικρινείς για την ίδια τους την άγνοια ή ειλικρινείς για την αισιοδοξία τους καθόλη τη διάρκεια, όταν έρθει η ώρα να προσπαθήσουν να πείσουν τα άτομα να εμβολιαστούν, αυτά τα στοιχεία θα θεωρηθούν πιο αξιόπιστα και πιστευτά. Βλέπετε λοιπόν, η αποτελεσματική ηγεσία σε μια εποχή πανδημίας, ένας από τους πυλώνες της αποτελεσματικής ηγεσίας, είναι η διαφανής, συχνή και ειλικρινής επικοινωνία, που δεν ωραιοποιεί τα πράγματα, που λέει ότι αυτή είναι μια δύσκολη πρόκληση, αυτό το γνωρίζουμε, αυτό δεν το γνωρίζουμε και ούτω καθεξής» ανέφερε ο κ. Χρηστάκης.

Εξήγησε ότι «οι επιστήμονες φυσικά αμφισβητούν ο ένας τον άλλον, αυτή είναι η φύση της επιστημονικής διαδικασίας και γι ‘αυτό είπα ότι είναι σημαντικό να επικοινωνήσουμε με την αβεβαιότητα. Οι επιστήμονες βλέπετε αυτοδιορθώνονται, “ποια είναι τα αποδεικτικά στοιχεία σας για μια υπόθεση”, “ω, εδώ είναι τα αποδεικτικά στοιχεία μου”, “ω, λοιπόν, εδώ είναι αντίθετες αποδείξεις”. “Τώρα τι κάνουμε, απορρίπτουμε την αρχική θέση, αναθεωρούμε την αρχική θέση;”. Αυτή είναι η φύση της επιστήμης, γι ‘αυτό είναι σημαντικό για τους επιστήμονες φυσικά να είναι ταπεινοί και προσεκτικοί με αυτά που λένε και οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει επίσης να είναι προσεκτικοί. Και για τα δύο μέρη αυτό που είναι σημαντικό είναι η κοινοποίηση των αποδεικτικών στοιχείων για όσα υποστηρίζουν. Επομένως, εάν οι πολιτικοί εμφανιστούν και λένε ότι αυτό το εμβόλιο λειτουργεί, θα πρέπει επίσης να ενημερώσουν το κοινό ότι είναι αυτό που γνωρίζουμε, γιατί πιστεύουμε ότι λειτουργεί, εδώ είναι οι κίνδυνοι του εμβολίου και εδώ είναι η αβεβαιότητα. Και, βέβαια, απαιτεί επίσης ωριμότητα από την πλευρά του κοινού. «Η Δημοκρατία είναι ότι οι πολίτες έχουν τις κυβερνήσεις που τούς αξίζουν, έχουν τις κυβερνήσεις που ψηφίζουν» υπογράμμισε.

Πηγή: skai.gr

TAGGED:2024ΕπικαιρότηταΚαθηγητής Νικόλας ΧρηστάκηςΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByΑναστάσιος Περήφανος
Follow:
Ο Αναστάσιος Περήφανος διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χώρο του digital marketing και των πωλήσεων, με αποδεδειγμένα αποτελέσματα τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά. Έχει σπουδάσει Πωλήσεις, Marketing και Τεχνολογία του Internet και από το 2009 δραστηριοποιείται ενεργά στον ψηφιακό χώρο, υλοποιώντας καμπάνιες που συνδυάζουν στρατηγική σκέψη με πρακτική αποτελεσματικότητα. Στο ergasiatora.gr είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εμπορικών και προωθητικών ενεργειών, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της παρουσίας της πλατφόρμας. Παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις του κλάδου και αξιοποιεί σύγχρονα εργαλεία για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης.
Previous Article Χριστουγεννιάτικα ψώνια με click away - Παραλαβή από το κατάστημα μόνο με ραντεβού Χριστουγεννιάτικα ψώνια με click away – Παραλαβή από το κατάστημα μόνο με ραντεβού
Next Article Κατερίνη: Εμπορικά καταστήματα άνοιξαν και βάζουν κόσμο από την πίσω πόρτα Κατερίνη: Εμπορικά καταστήματα άνοιξαν και βάζουν κόσμο από την πίσω πόρτα
- Advertisement -

Δείτε ακόμα

Καταγγελία: Με συνοδεία ΜΑΤ κόπηκε το ρεύμα σε άπορες οικογένειες με παιδιά που παίρνουν φαγητό από συσσίτια

Καταγγελία: Με συνοδεία ΜΑΤ κόπηκε το ρεύμα σε άπορες οικογένειες με παιδιά που παίρνουν φαγητό από συσσίτια

By
Αναστάσιος Περήφανος
3 Min Read
Άδωνις Γεωργιάδης: «Απαγορεύονται οι βόλτες – Αν γεμίσει πάλι η Ερμού, τέλος στο click away»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Απαγορεύονται οι βόλτες – Αν γεμίσει πάλι η Ερμού, τέλος στο click away»

By
Αναστάσιος Περήφανος
3 Min Read
Ανοίγουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία – Ανοικτές εκκλησίες μόνο Χριστούγεννα και Φώτα - Αναστέλλεται το λιανεμπόριο σε όλη την Επικράτεια

Ανοίγουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία – Ανοικτές εκκλησίες μόνο Χριστούγεννα και Φώτα – Αναστέλλεται το λιανεμπόριο σε όλη την Επικράτεια

By
Αναστάσιος Περήφανος
4 Min Read
Νίκος Ευαγγελάτος: «Διαφωνώ με την απεργία, είναι δίκαια τα αιτήματα»

Νίκος Ευαγγελάτος: «Διαφωνώ με την απεργία, είναι δίκαια τα αιτήματα»

By
Αναστάσιος Περήφανος
2 Min Read
Να μην ανοίξει το λιανεμπόριο προ των εορτών των Χριστουγέννων εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Να μην ανοίξει το λιανεμπόριο προ των εορτών των Χριστουγέννων εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

By
Αναστάσιος Περήφανος
3 Min Read
Μπάχαλο με το άνοιγμα των κομμωτηρίων, δεν υπάρχει καμία απόφαση λέει ο Αδωνις Γεωργιάδης

Μπάχαλο με το άνοιγμα των κομμωτηρίων, δεν υπάρχει καμία απόφαση λέει ο Αδωνις Γεωργιάδης

By
Αναστάσιος Περήφανος
2 Min Read

Το Ergasiatora.gr είναι ο καθημερινός σου οδηγός στην αναζήτηση εργασίας! Ενημερώσου άμεσα για τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, προκηρύξεις ΑΣΕΠ, εποχικές προσλήψεις, συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μόνιμες θέσεις.

  • Ειδήσεις
  • Πολιτική Απορρήτου ErgasiaTora.gr
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • About Us
Ergasiatora.grErgasiatora.gr
Follow US
© ergasiatora.gr . All Rights Reserved.
  • Δημοσίευση Αγγελίας
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?