Ergasiatora.grErgasiatora.grErgasiatora.gr
  • Δημοσίευση Αγγελίας
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
Font ResizerAa
Ergasiatora.grErgasiatora.gr
Font ResizerAa
  • Δημοσίευση Αγγελίας
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
Search
  • Δημοσίευση Αγγελίας
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
Follow US
© Ergasiatora.gr. All Rights Reserved.
Ergasiatora.gr > Ειδήσεις > Χωρίς κατηγορία > Ηράκλειο: Χάκερ άδειασαν λογαριασμό καθηγήτριας σε 90 λεπτά – Δείτε πώς έδρασαν
Χωρίς κατηγορία

Ηράκλειο: Χάκερ άδειασαν λογαριασμό καθηγήτριας σε 90 λεπτά – Δείτε πώς έδρασαν

By
Αναστάσιος Περήφανος
Published: 20/07/2020 18:42
Share
Ηράκλειο: Χάκερ άδειασαν λογαριασμό καθηγήτριας σε 90 λεπτά - Δείτε πώς έδρασαν
SHARE

Η κοπέλα είδε τις οικονομίες της να εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού – Τι είναι η μέθοδος γνωστή ως «sim swap» που χρησιμοποίησαν οι δράστες

Σχεδόν 1,5 ώρα κράτησε το… πάρτι που έστησε χάκερ στον τραπεζικό λογαριασμό αναπληρώτριας καθηγήτριας στο Ηράκλειο.

Η κοπέλα είδε τις οικονομίες της, περίπου 9.000 ευρώ, να εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού.
bannerWrp stickyBanner configurable-element mceNonEditable server-side-component isVideo” data-component=”Atcom.Sites.ProtoThema.Components.HtmlSnippets.Banner” data-configuration-type=”Atcom.Sites.ProtoThema.Models.Banners.BannerConfiguration, Atcom.Sites.ProtoThema” data-plugin-mobsticky=””>
bannerCnt”>
bannerWrp”>

Ο δράστης έκανε τρεις μεταφορές χρημάτων, την τελευταία μάλιστα παρακολούθησαν και ο διευθυντής και ο προϊστάμενος του τραπεζικού καταστήματος στο οποίο είχε σπεύσει η κάτοχος του λογαριασμού στην αγωνιώδη προσπάθειά της να μπλοκάρει την… αφαίμαξη. Μάταια όμως. Η απάτη, γνωστή ως «sim swap», είχε συντελεστεί, ο λογαριασμός της άδειασε και τώρα ζητά από την τράπεζα να της επιστρέψει τα χρήματα αφού την θεωρεί υπεύθυνη.

Η κοπέλα δούλευε στον υπολογιστή της όταν ξαφνικά έλαβε ένα mail από την τράπεζα που την ενημέρωνε ότι είχε συντελεστεί ύποπτη συναλλαγή μεταφοράς ποσού περίπου 2.500 ευρώ. Το mail εστάλη στις 13.01 το μεσημέρι. Κάλεσε αμέσως στα αναγραφόμενα τηλέφωνα επικοινωνίας της τράπεζας, ουδείς όμως απάντησε στην κλήση της. Μετά από μια 20λεπτη εκνευριστική αναμονή στο τηλέφωνο, αποφάσισε να μεταβεί αυτοπροσώπως στο πλησιέστερο τραπεζικό κατάστημα. Στις 13.55 ήταν ήδη στην τράπεζα και ενημέρωσε για την ειδοποίηση που είχε λάβει. Παράλληλα διαπίστωσε ότι στις 13.13 είχαν μεταφερθεί μέσα από το λογαριασμό e-banking ακόμα 4.000 ευρώ.
bannerWrp stickyBanner configurable-element mceNonEditable server-side-component” data-component=”Atcom.Sites.ProtoThema.Components.HtmlSnippets.Banner” data-configuration-type=”Atcom.Sites.ProtoThema.Models.Banners.BannerConfiguration, Atcom.Sites.ProtoThema” data-plugin-mobsticky=””>
bannerCnt”>

Στις 14.12, και ενώ παρέμενε στην τράπεζα, διαπιστώθηκε μεταφορά επιπλέον κεφαλαίων ύψους 2.570 ευρώ. Παρόντες μαζί της ήταν ο διευθυντής, ο προϊστάμενος και δύο υπάλληλοι. Παρά ταύτα, ουδείς μπόρεσε να αποτρέψει την… απαλλοτρίωση.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο χάκερ κατάφερε, πιθανότατα με πλαστή εξουσιοδότηση, κατάφερε να βγάλει νέα κάρτα sim του τηλεφώνου της παθούσας, δηλώνοντας απώλεια της παλιάς. Η ενεργοποίηση της νέας κάρτας σηματοδοτεί την απενεργοποίηση της παλιάς, δηλαδή αυτής που βρίσκεται στην κατοχή του νόμιμου συνδρομητή. Έτσι όλες οι υπηρεσίες (κλήσεις, SMS, πρόσβαση στο διαδίκτυο) λαμβάνονται στη συσκευή που βρίσκεται στην κατοχή του δράστη, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να διεξάγει παράνομες δραστηριότητες εν αγνοία των νόμιμων συνδρομητών (π.χ. λαμβάνοντας κλήσεις και μηνύματα που προορίζονται για αυτούς, υποκλέπτοντας κωδικούς μιας χρήσης ή μηνυμάτων επαλήθευσης ασφάλειας κ.λπ.).

Σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. Μενέλαο Ξυλούρη, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της αναπληρώτριας καθηγήτριας, στις 12.45 ο χάκερ πήρε τη νέα sim, στις 13.01 είχε συντελεστεί η πρώτη μεταφορά, στις 13.13 έγινε και η δεύτερη και στις 14.13 εξαφανίστηκε και το τελευταίο ευρώ.

Πηγή: www.cretalive.gr

- Advertisement -
TAGGED:sim swapΕπικαιρότηταΗΡΑΚΛΕΙΟλογαριασμό καθηγήτριαςΧάκερ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByΑναστάσιος Περήφανος
Follow:
Ο Αναστάσιος Περήφανος διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χώρο του digital marketing και των πωλήσεων, με αποδεδειγμένα αποτελέσματα τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά. Έχει σπουδάσει Πωλήσεις, Marketing και Τεχνολογία του Internet και από το 2009 δραστηριοποιείται ενεργά στον ψηφιακό χώρο, υλοποιώντας καμπάνιες που συνδυάζουν στρατηγική σκέψη με πρακτική αποτελεσματικότητα. Στο ergasiatora.gr είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εμπορικών και προωθητικών ενεργειών, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της παρουσίας της πλατφόρμας. Παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις του κλάδου και αξιοποιεί σύγχρονα εργαλεία για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης.
Previous Article Ζητείται κοπέλα για δημιουργική απασχόληση παιδιού (3 ευρώ/ώρα) Ζητείται κοπέλα για δημιουργική απασχόληση παιδιού (3 ευρώ/ώρα)
Next Article Ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα από το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα από το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης
- Advertisement -

Δείτε ακόμα

Ταμίας ζητείται από κατάστημα Public για τετραήμερη απασχόληση

Ταμίας ζητείται από κατάστημα Public για τετραήμερη απασχόληση

By
Αβράμη Έμμυ
1 Min Read
Στεγνοκαθαριστήριο αναζητά υπάλληλο για σιδέρωμα ρούχων & εξυπηρέτηση πελατών

Στεγνοκαθαριστήριο αναζητά υπάλληλο για σιδέρωμα ρούχων & εξυπηρέτηση πελατών

By
Αβράμη Έμμυ
0 Min Read
Κουλουράδικο αναζητά βοηθό αρτοποιού για τετράωρη εργασία

Κουλουράδικο αναζητά βοηθό αρτοποιού για τετράωρη εργασία

By
Αβράμη Έμμυ
0 Min Read
Προσωπικό ασφαλείας αναζητά η εταιρεία Brinks

Προσωπικό ασφαλείας αναζητά η εταιρεία Brinks

By
Αβράμη Έμμυ
1 Min Read
Νταντά ζητείται για τη δημιουργική απασχόληση ενός παιδιού & δουλειές γύρω από αυτό

Νταντά ζητείται για τη δημιουργική απασχόληση ενός παιδιού & δουλειές γύρω από αυτό

By
Αβράμη Έμμυ
0 Min Read
Ζητείται ψήστης/τυλιχτής για ψητοπωλείο (9€/’ωρα+ασφάλιση+ επιδοτούμενη διατροφή)

Ζητείται ψήστης/τυλιχτής για ψητοπωλείο (9€/’ωρα+ασφάλιση+ επιδοτούμενη διατροφή)

By
Αβράμη Έμμυ
0 Min Read

Το Ergasiatora.gr είναι ο καθημερινός σου οδηγός στην αναζήτηση εργασίας! Ενημερώσου άμεσα για τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, προκηρύξεις ΑΣΕΠ, εποχικές προσλήψεις, συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μόνιμες θέσεις.

  • Ειδήσεις
  • Πολιτική Απορρήτου ErgasiaTora.gr
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • About Us
Ergasiatora.grErgasiatora.gr
Follow US
© ergasiatora.gr . All Rights Reserved.
  • Δημοσίευση Αγγελίας
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?