H Σουηδία δεν θέλει πρόσφυγες από Ελλάδα – «Θα σας στείλουμε κουβέρτες και φορητές τουαλέτες»

H Σουηδία δεν θέλει πρόσφυγες από Ελλάδα - «Θα σας στείλουμε κουβέρτες και φορητές τουαλέτες»

Tην…πάπια κάνει η κυβέρνηση της Σουηδίας σε ότι αφορά την υποδοχή προσφύγων από το κατεστραμμένο πλέον κέντρο υποδοχής στη Μόρια και πετάει το…μπαλάκι στην Κομισιόν.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η κυβέρνηση της Στοκχόλμης γύρισε την πλάτη στην πολιτική ανοιχτών θυρών και τώρα ο κυβερνητικός συνασπισμός επιρρίπτει την ευθύνη στην ΕΕ.
bannerWrp stickyBanner configurable-element mceNonEditable server-side-component isVideo” data-component=”Atcom.Sites.ProtoThema.Components.HtmlSnippets.Banner” data-configuration-type=”Atcom.Sites.ProtoThema.Models.Banners.BannerConfiguration, Atcom.Sites.ProtoThema” data-plugin-mobsticky=””>
bannerCnt”>
bannerWrp”>

Όπως αναφέρει η εκπομπή «Tagesschau» του γερμανικού δικτύου ARD, ο υπουργός Μετανάστευσης της Σουηδίας, Μόργκαν Γιόχανσον, από το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις από το θέμα.

«Οι αποφάσεις σχετικά με την αποδοχή των προσφύγων από τη Μόρια δεν λαμβάνονται από την κυβέρνηση, αλλά από τις αρχές μετανάστευσης», δήλωσε. Στο τέλος, ωστόσο, το μπαλάκι το έριξε στις Βρυξέλλες.

«Εφόσον δεν υπάρχει αίτημα από τις Βρυξέλλες για να υποδεχτούμε πρόσφυγες, τίποτα δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο να στείλουμε κουβέρτες και φορητές τουαλέτες στην Ελλάδα», πρόσθεσε .

Διαμαρτυρία από επιστήμονες

Το 2015, 163.000 πρόσφυγες εισήλθαν στη σκανδιναβική χώρα και ως εκ τούτου, νομοθεσία περί μετανάστευσης έγινε πιο αυστηρή.

«Όταν ανέλαβε την εξουσία ο «κοκκινοπράσινος» συνασπισμός -Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι- το 2014, η Σουηδία έλαβε το 12% όλων των αιτούντων άσυλο που ήρθαν στην Ευρώπη. Σήμερα είναι 3% . Φυσικά η Σουηδία πρέπει να αναλάβει το μερίδιό της στην ΕΕ, αλλά όχι περισσότερο», ξεκαθάρισε.
bannerWrp stickyBanner configurable-element mceNonEditable server-side-component” data-component=”Atcom.Sites.ProtoThema.Components.HtmlSnippets.Banner” data-configuration-type=”Atcom.Sites.ProtoThema.Models.Banners.BannerConfiguration, Atcom.Sites.ProtoThema” data-plugin-mobsticky=””>
bannerCnt”>

Αν και η κοινή γνώμη συμφωνεί με την επίσημη θέση της σουηδικής κυβέρνησης, 150 επιστήμονες έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε σχετική επιστολή.

«Θέλουμε η Σουηδία να ανταποκριθεί στην ευθύνη της σε αυτήν την δραματική κατάσταση στη Λέσβο. Το θέμα δεν είναι η Μόργκαν Γιόχανσον να αποφασίζει ποιοι άνθρωποι θα πρέπει να λάβουν άσυλο, αλλά για να φέρουμε τους ανθρώπους σε ασφαλή μέρη όπου μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους», δήλωσε ο επιστήμονας στο ραδιοφωνικό δίκτυο «Radio SR».

Την ίδια ώρα, στη Γερμανία. ο Χριστιανοκοινωνιστής υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ δέχτηκε χθες δριμύτατη στην ομοσπονδιακή βουλή (Bundestag) από τους βουλευτές του ευρωσκεπικσιτικου λόμματος Eναλλακτιή για τη Γερμανία «AfD», όπως σχολιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt , οι βουλευτές του AfD διατυμπάνιζαν ότι σε ότι αφορά τη Μόρια, «τα παλιά κόμματα της Γερμανίας έθεσαν το λάθος μήνυμα για τους μετανάστες και τους λαθρέμπορους!».

Πάντως όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Bild», όλα τα γερμανικά κόμματα εκτός από τους ευρωσκεπτικιστές τάχθηκαν υπέρ της απόφασης του Βερολίνου να λάβει πρόσφυγες από τη Μόρια.

πηγη

Share This Article
Ο Αναστάσιος Περήφανος διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χώρο του digital marketing και των πωλήσεων, με αποδεδειγμένα αποτελέσματα τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά. Έχει σπουδάσει Πωλήσεις, Marketing και Τεχνολογία του Internet και από το 2009 δραστηριοποιείται ενεργά στον ψηφιακό χώρο, υλοποιώντας καμπάνιες που συνδυάζουν στρατηγική σκέψη με πρακτική αποτελεσματικότητα. Στο ergasiatora.gr είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εμπορικών και προωθητικών ενεργειών, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της παρουσίας της πλατφόρμας. Παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις του κλάδου και αξιοποιεί σύγχρονα εργαλεία για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης.
Exit mobile version