Advertisements

Κατά τα πρότυπα της συγκέντρωσής του για την Πρωτομαγιά θα γιορτάσει την επέτειο του Πολυτεχνείου το ΚΚΕ, όπως δηλώνει στο iEidiseis.gr ο Γιάννης Γκιόκας.

«Το ΚΚΕ, τα σωματεία κι οι άλλες μαζικές οργανώσεις, θα κάνουν ό,τι έκαναν και την Πρωτομαγιά. Αν θυμάστε και τότε υπήρχαν κυβερνητικές απειλές και απαγορεύσεις. Όμως στο τέλος όλος ο κόσμος έδινε συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την υποδειγματική τήρηση των μέτρων προστασίας, που αποτυπώθηκε σε φωτογραφίες οι οποίες έκαναν το γύρο του κόσμου. Το ίδιο θα γίνει και τώρα», διαμηνύει χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Advertisements

Η απαγόρευση της πορείας, σύμφωνα με τον Γιάννη Γκιόκα, «σηματοδοτεί την πιο επιθετική εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων, που στοχεύουν τον περιορισμό, ακόμη και την απαγόρευση των λαϊκών κινητοποιήσεων ή εκδηλώσεων». «Η πανδημία είναι η αφορμή», επισημαίνει.

Τι σηματοδοτεί, κατά τη γνώμη σας, η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την πορεία του Πολυτεχνείου;

Σηματοδοτεί την πιο επιθετική εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων, που στοχεύουν τον περιορισμό, ακόμη και την απαγόρευση των λαϊκών κινητοποιήσεων ή εκδηλώσεων. Η πανδημία είναι η αφορμή. Επίσης επιβεβαιώνει την επιλογή της κυβέρνησης να μεταθέτει στο λαό, την ευθύνη για τη διαχείριση της πανδημίας, προκειμένου να κρύψει τη δική της εγκληματική ευθύνη, τόσο σε σχέση με τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας όσο και σε σχέση με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων σε κρίσιμους χώρους, όπως τα ΜΜΜ, τα σχολεία, οι χώροι δουλειάς.

Δεν έχει δίκιο, όμως, όταν επικαλείται τον κίνδυνο της πανδημίας; «Εδώ απαγορεύσαμε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, κλείσαμε τις εκκλησίες, γιατί να κάνουμε εξαίρεση για το Πολυτεχνείο;», λένε κυβερνητικά στελέχη…

Το περιεχόμενο και τους τρόπους εορτασμού διαφόρων επετείων, όπως είναι η 17η Νοέμβρη ή η 28η Οκτωβρίου, δεν τους καθορίζει ούτε τους αποφασίζει η εκάστοτε κυβέρνηση. Για παράδειγμα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ “γιόρτασαν” την 28η Οκτωβρίου και τη λαϊκή πάλη ενάντια στον φασισμό, με εκδηλώσεις, τηρώντας τα μέτρα προστασίας. Αυτό, κατά τη γνώμη μας, θα μπορούσε να κάνει και η κυβέρνηση.

Το ίδιο θα κάνουμε και με το Πολυτεχνείο τιμώντας το αγωνιστικό – εξεγερτικό μήνυμά του, με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες. Οι μορφές πάλης μπορούν να προσαρμόζονται, για να υπηρετήσουν αυτό τον σκοπό.

Το ζήτημα όμως είναι αλλού, ότι η πανδημία αξιοποιείται ως πρόσχημα για να ξεμπερδεύουν κάποιοι με το Πολυτεχνείο και το αντιιμπεριαλιστικό του περιεχόμενο ή να το αλλοιώσουν στην πράξη. Αυτός ο στόχος είναι δηλωμένος χρόνια τώρα -από όλες τις κυβερνήσεις- και σήμερα νομίζουν κάποιοι ότι βρήκαν την ευκαιρία. Θα πέσουν έξω.

Το ΚΚΕ τελικά τι θα πράξει; Η κυβέρνηση προειδοποιεί πως θα εφαρμοστεί ο νόμος προς κάθε κατεύθυνση, αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο να υπάρξει αστυνομική παρέμβαση…

Το ΚΚΕ, τα σωματεία κι οι άλλες μαζικές οργανώσεις, θα κάνουν ό,τι έκαναν και την Πρωτομαγιά. Αν θυμάστε και τότε υπήρχαν κυβερνητικές απειλές και απαγορεύσεις. Όμως στο τέλος όλος ο κόσμος έδινε συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την υποδειγματική τήρηση των μέτρων προστασίας, που αποτυπώθηκε σε φωτογραφίες οι οποίες έκαναν το γύρο του κόσμου.

Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Θα τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου τηρώντας τα μέτρα, και μάλιστα πολύ καλύτερα από εκείνα που εξασφαλίζει η κυβέρνηση σε μια σειρά χώρους.

Πιστεύετε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στοχοποιεί το ΚΚΕ;

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση συνολικά στοχοποιούν όσους αντιστέκονται σε μία πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματα του λαού στον βωμό των λεγόμενων «αντοχών» της οικονομίας, που δεν είναι τίποτα άλλο από τις απαιτήσεις ή τα πρωτόκολλα του κεφαλαίου. Το ΚΚΕ πρωτοστατεί σε αυτόν τον αγώνα.

Όμως αυτό δείχνει και κάτι άλλο: Οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις, και συνολικά το αστικό πολιτικό σύστημα, δεν έχουν πρόβλημα με τις οξυμμένες – πλην όμως ανούσιες – αντιπαραθέσεις στα επιμέρους, όπως αυτή που παρακολουθήσαμε πρόσφατα και στη Βουλή μεταξύ Μητσοτάκη – Τσίπρα.

Ίσα – ίσα αυτό λειτουργεί ως οξυγόνο για να εγκλωβίζεται η λαϊκή δυσαρέσκεια. Αυτό που τους ενοχλεί είναι η οργανωμένη απειθαρχία και πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Πηγη

Advertisements