Η αρμόδια υπουργός, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρθηκε στις διαδικασίες προσλήψεων ενόψει της αντιπυρική περιόδου που ανοίγει σε λίγες μέρες.

Σύμφωνα με την Ο. Γεορβασίλη για την αντιπυρικη περίοδο, θα ξεκινάει από την φάση της πρόληψης ως την φάση της αποκατάστασης, ενιαία, για όλες τις κατηγορίες κινδύνων και ανεξάρτητα από το μέγεθος και την ένταση των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνουμε το θεσμικό πλαίσιο.

Όπως γνωρίζετε, η Πολιτική Προστασία εμπλέκει το σύνολο των μέσων και υπηρεσιών, που διαθέτει το δημόσιο και η τοπική αυτοδιοίκηση και είναι κρίσιμο να ακολουθεί ένα σύγχρονο μοντέλο οργάνωσης και διοίκησης. ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Δείτε επίσης: Βρέχει λεφτά πριν το Πάσχα: Συντάξεις Μαΐου, επίδομα ενοικίου, ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, Νέες προσλήψεις σε δήμους

Σε ό,τι αφορά το Πυροσβεστικό Σώμα, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες ώστε να ενισχυθεί για να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα σε πραγματικά όλο και πιο δύσκολες προκλήσεις.

Συγκεκριμένα:

-Δημιουργείται Μηχανοκίνητο Τμήμα στην έδρα της 1ης ΕΜΑΚ, που θα εξασφαλίζει την άμεση κινητοποίηση πυροσβεστών με οχήματα, υλικά και μέσα. Θα βρίσκονται σε 24ωρη ετοιμότητα και θα μεταφέρονται ακόμη και αεροπορικώς εφόσον απαιτηθεί.

-Ενισχύουμε το Πυροσβεστικό Σώμα σε ανθρώπινο δυναμικό με την πρόσληψη 876 Πυροσβεστών Πενταετούς Απασχόλησης, 56 Δόκιμων Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων από τον πίνακα επιλαχόντων του Διαγωνισμού του 2011 και 1.500 Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης έξι μηνών για τη φετινή Αντιπυρική περίοδο.

-Προχωρήσαμε στην ωραριακή εξίσωση των Πυροσβεστών Πενταετούς Απασχόλησης με το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να εντάσσονται σε βάρδιες όλο το 24ωρο, Σαββατοκύριακα και αργίες, όπως το μόνιμο προσωπικό, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ενίσχυση της πυρόσβεσης.

-Θα επισημάνω ότι φέτος αποφοίτησαν 89 Δόκιμοι Πυροσβέστες, που είναι οι πρώτοι που εισήχθησαν στη Σχολή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας μέσω Πανελληνίων εξετάσεων. Από την μια περνάμε σε μια φάση σταδιακής ομογενοποίησης στο προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος και από την άλλη αποκαθιστούμε αδικίες πολλών χρόνων, ενισχύοντας την Πυροσβεστική με ανθρώπινο δυναμικό το οποίο πρόσφερε επί σειρά ετών τις υπηρεσίες του και κατέχει πολύτιμη και χρήσιμη εμπειρία.(πηγή)ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Δείτε επίσης: Βρέχει λεφτά πριν το Πάσχα: Συντάξεις Μαΐου, επίδομα ενοικίου, ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, Νέες προσλήψεις σε δήμους