Έρχεται το Gigabit Voucher – Ποιοι δικαιούνται 200 ευρώ

Έρχεται το Gigabit Voucher - Ποιοι δικαιούνται 200 ευρώ

Στην τελική ευθεία μπαίνει το πρόγραμμα Gigabit Voucher, μέσω του οποίου νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα λάβουν επιδότηση ύψους 200 ευρώ για να αποκτήσουν γρήγορες συνδέσεις Internet, σε περιοχές όπου υπάρχει ήδη κάλυψη οπτικής ίνας.

Η επιδότηση καλύπτει μέρος του κόστους μιας νέας σύνδεσης τουλάχιστον 250 Mbps, καθώς και της συνδρομής για διάστημα 24 μηνών.

Δείτε ακόμα: ΟΠΕΚΑ – Κοινωνικός Τουρισμός: Από σήμερα η αναδιανομή των αδιάθετων voucher

Πώς γίνεται η αίτηση

Η διαδικασία συμμετοχής περιλαμβάνει πέντε απλά βήματα:

  1. Έλεγχος διαθεσιμότητας στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

  2. Υποβολή αίτησης με κωδικούς Taxisnet.

  3. Δήλωση νέας ή υφιστάμενης σύνδεσης και καταχώρηση στοιχείων.

  4. Παραλαβή του voucher μέσω email και SMS.

  5. Επικοινωνία με τον πάροχο για ενεργοποίηση με τον κωδικό.

Η πρώτη φάση του προγράμματος περιλαμβάνει 200.000 κουπόνια, ενώ συνδέεται και με το παράλληλο πρόγραμμα «Smart Readiness» που αφορά 60.000 κτίρια.

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Το Gigabit Voucher αφορά:

  • Όλα τα νοικοκυριά χωρίς σύνδεση άνω των 100 Mbps.

  • Τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε επιλέξιμες περιοχές και πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Για τις επιχειρήσεις ισχύουν όροι όπως: να είναι ενεργές, να έχουν ελληνικό ΑΦΜ και έδρα στην Ελλάδα, να δραστηριοποιούνται σε επιλέξιμη οικονομική δραστηριότητα, να λειτουργούν νόμιμα και να έχουν την ιδιότητα ΜμΕ. Επίσης, δεν θα πρέπει να έχουν λάβει ενισχύσεις άνω των 300.000 ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι απαιτήσεις για τους παρόχους

Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι που συμμετέχουν πρέπει να προσφέρουν:

  • Συνδέσεις τουλάχιστον 250 Mbps download ή συμμετρικές 100 Mbps για επιχειρήσεις, διαθέσιμες και σε ώρες αιχμής.

  • Τον απαραίτητο εξοπλισμό (modem/router).

  • Εκπτώσεις ίσες ή μεγαλύτερες της αξίας του voucher.

Επιπλέον, οι μεγάλοι πάροχοι με μερίδιο αγοράς άνω του 20% υποχρεούνται να διαθέτουν και υπηρεσίες χονδρικής, ώστε να υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης και από άλλους παρόχους.

Share This Article
Σπούδασε στο Communication and Media Studies (National and Kapodistrian University of Athens)
Exit mobile version