Από σήμερα Σάββατο 10 έως και το Σάββατο στις 24 Οκτωβρίου θα μπορούν οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού να υποβάλουν στο σύστημα «Εργάνη» τις δηλώσεις για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας του Σεπτεμβρίου. Έτσι οι εργαζόμενοί τους θα μπορέσουν να λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ.

Για περιπτώσεις που κάποιος εργαζόμενος ανέστειλε την εργασία του για περισσότερα του ενός χρονικά διαστήματα μέσα στον μήνα, ο εργοδότης του πρέπει να υποβάλει τόσες δηλώσεις όσα και τα διαστήματα της αναστολής. Οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας αναστέλλεται για πρώτη φορά ή θέλουν να τροποποιήσουν τα στοιχεία τους πρέπει να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας.

  Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Πληρώνονται αύριο 6.555 εργαζόμενοι

Όσον αφορά στις μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζόμενων με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε εποχικά ξενοδοχεία και τουριστικά λεωφορεία που δεν επαναλειτούργησαν, αυτές υποβάλλονται έως και τις 31 Οκτωβρίου προκειμένου οι εργαζόμενοι να λάβουν την ειδική αποζημίωση 534 ευρώ του Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται επίσης, ότι η προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων από τους δικαιούχους ειδικών κατηγοριών παρατείνεται έως και 31/10.

  Επίδομα θέρμανσης από 80 έως 700 ευρώ: Θα δίνεται και για φυσικό αέριο - Ποιες οι προϋποθέσεις

πηγη