Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, προκάλεσε «καταιγίδα» στο Twitter, αφού υποδήλωσε ότι δεν θα είχε την παραμικρή αντίρρηση για επιχειρήσεις αλλαγής καθεστώτος πραξικοπηματικά σε άλλες χώρες, όπως η Βολιβία, προς όφελος της εταιρείας του. Αλλά μερικοί ισχυρίστηκαν ότι αστειεύεται…
Κακό χιούμορ ή το εννοεί;
Ο Έλον Μασκ προκάλεσε σάλο στο Twitter για ακόμα μια φορά, καθώς υποδήλωσε ότι δεν θα είχε την παραμικρή αντίρρηση για επιχειρήσεις αλλαγής καθεστώτος πραξικοπηματικά σε άλλες χώρες, όπως η Βολιβία, προς όφελος της εταιρείας του.
Τα προκλητικά σχόλια έγιναν όταν ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας πρότεινε ότι ένα άλλο κυβερνητικό νομοσχέδιο για την ενίσχυση της παρακμάζουσας οικονομίας της Αμερικής «δεν θα ήταν προς το συμφέρον του λαού».
Κάποιος, λοιπόν, του έγραψε: «Ξέρεις τι δεν ήταν προς το συμφέρον του λαού; Η αμερικανική κυβέρνηση, που οργανώνει πραξικόπημα εναντίον του Έβο Μοράλες στη Βολιβία, ώστε να μπορέσετε να αποκτήσετε το λίθιο εκεί».
Ο Μασκ, προφανώς εκνευρισμένος, απάντησε: «Θα κάνουμε πραξικόπημα όπου θέλουμε! Συνήθισέ το»!
Λίγο παρακάτω, σε άλλο tweet, o Μασκ λέει πως η Tesla παίρνει το λίθιο από την Αυστραλία.
Η δημοσίευση προκάλεσε χαμό στο Twitter. Ο δημοσιογράφος Max Blumenthal ισχυρίστηκε ότι «με το απογοητευτικό του tweet, ο Μασκ ουσιαστικά παίρνει πίστωση για το πραξικόπημα λιθίου της Βολιβίας». Άλλοι δημοσιογράφοι τον χαρακτήρισαν «σκληρό, δολοφονικό και κακό άνθρωπο».
Κάποιοι, ωστόσο, θεωρούν πως ο Μασκ απλώς αστειευόταν -με κάτι που μόνο αστείο δεν είναι…
Στη Βολιβία, να σημειώσουμε, με το κόμμα του Έβο Μοράλες να συνεχίζει να σαρώνει στις δημοσκοπήσεις, οι πραξικοπηματίες κρύβονται και πάλι πίσω από τον κορονοϊό, για να αναβάλουν τις εκλογές, που είχαν αποφασιστεί και επικυρωθεί για την 6η Σεπτεμβρίου, μεταφέροντάς τες στις 18 Οκτωβρίου.
Ο έκπτωτος πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, ο οποίος εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση το περασμένο έτος υπό την πίεση του στρατού, δηλώνει πως μολονότι είναι πεπεισμένος ότι το κόμμα του θα επικρατήσει στις επαναληπτικές εκλογές, παράλληλα φοβάται πως θα υπάρξει νοθεία ή ότι θα ακολουθήσει -νέο- πραξικόπημα.