Έκτακτο επίδομα έρχεται για επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κάθε επιχείρηση θα λάβει 3.000 ευρώ, ενώ κάθε εργαζόμενος 1.000.

 

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι όλοι οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες στον κλάδο του λιανεμπορίου, που βρίσκονταν σε επιχειρήσεις περιοχών με σκληρό lockdown την περίοδο των Χριστουγέννων.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, διευκρινίζοντας ότι η συγκεκριμένη ενίσχυση αφορά σε εργαζομένους και επιχειρηματίες που λειτουργούσαν σε επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν να δουλέψουν ούτε με τη μέθοδο του click away.

  Χρήστος Σταϊκούρας: Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας

 

Πόσα χρήματα θα δοθούν

Κάθε τέτοια επιχείρηση, λοιπόν, θα πάρει εκτάκτως 3.000 ευρώ και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος. Θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση -όχι επιστρεπτέα ή δάνειο- 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος. Αυτές οι επιχειρήσεις θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση και στήριξη από την κυβέρνηση.

  Αντάρτικο από την ΔΑΚΕ στον Χατζηδάκη στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά

«Θα υπάρξει επιδότηση στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε περιοχές που ήταν κλειστές στην περίοδο εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με μέθοδο click away. Μιλάμε για περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κ.α. ή η περιοχή της Κοζάνης που ήταν σε σκληρό lockdown», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

 

πηγή