Ανεμπόδιστα συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ, το οποίο προβλέπει επίδομα έως και 750 ευρώ για 170.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Τα αρχικά τεχνικά προβλήματα έχουν ξεπεραστεί και η πλατφόρμα λειτουργεί κανονικά, με τον αριθμό των αιτήσεων να έχει ήδη ξεπεράσει τις 50.000.
Δείτε ακόμα: Πάνω από 750 προσλήψεις Προσωπικού Καθαριότητας σχολικών μονάδων σε τρεις περιοχές
Οι ενδιαφερόμενοι που θα εγγραφούν επιτυχώς, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης της επιλογής τους και να λάβουν το σχετικό επίδομα μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων και των εξετάσεων πιστοποίησης.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα προγράμματα κατάρτισης αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, μόλις συμπληρωθεί το σύνολο των δικαιούχων. Η επιλογή γίνεται βάσει σειράς προτεραιότητας, οπότε όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν καλό είναι να κινηθούν άμεσα.
Πώς καταβάλλεται το εκπαιδευτικό επίδομα
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος και τη συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης (ανεξαρτήτως αποτελέσματος), οι δικαιούχοι θα λάβουν το 70% του συνολικού ποσού του επιδόματος, υπολογισμένο με βάση τις ώρες κατάρτισης και αφαιρώντας τυχόν απουσίες. Όσοι επιτύχουν στις εξετάσεις, θα λάβουν το 100% του ποσού.
Βήματα συμμετοχής
1ο Βήμα – Υποβολή αίτησης:
Η αίτηση γίνεται στην πλατφόρμα voucher.gov.gr, με την υποβολή των εξής δικαιολογητικών:
- Ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ
- Απολυτήριο υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή ανώτερος τίτλος σπουδών (με μετάφραση/αναγνώριση αν είναι από εξωτερικό)
- Βεβαίωση ωραρίου από την ΕΡΓΑΝΗ
- Υπεύθυνη δήλωση μέσω gov.gr ότι δεν έχετε συμμετάσχει σε αντίστοιχο πρόγραμμα
2ο Βήμα – Απόκτηση ΚΑΥΑΣ:
Μετά την αίτηση, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν έναν προσωπικό κωδικό ΚΑΥΑΣ, τον οποίο δίνουν στο εκπαιδευτικό κέντρο (ΕΚΕΚ) για την έναρξη του προγράμματος.
Εξ αποστάσεως, άμεσα και ευέλικτα
Η κατάρτιση γίνεται πλήρως εξ αποστάσεως και ξεκινά άμεσα, καθώς τα συνεργαζόμενα ΚΕΚ διαθέτουν πληθώρα πιστοποιημένων εκπαιδευτών ενηλίκων. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και έχει στόχο την ενίσχυση δεξιοτήτων υψηλής ζήτησης – όπως οι ψηφιακές, πράσινες και χρηματοοικονομικές δεξιότητες.