Εντός της ημέρας, εκτός απροόπτου, αναμένεται να δημοσιευτεί το νέο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ, το οποίο περιλαμβάνει εκπαιδευτικό επίδομα που μπορεί να φτάσει έως και τα 2.000 ευρώ.
Δείτε ακόμα: ΑΤΜ: Από τις 11 Αυγούστου οι αναλήψεις χωρίς προμήθεια
Το πρόγραμμα προβλέπει συνολικά 30.000 θέσεις και απευθύνεται αποκλειστικά σε ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα της ΔΥΠΑ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι. Η κατάρτιση θα διαρκεί 400 ώρες και θα διεξάγεται εξ αποστάσεως.
Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα αποκτούν πιστοποίηση δεξιοτήτων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι άνεργοι άνω των 18 ετών που έχουν τουλάχιστον απολυτήριο Γυμνασίου, χωρίς περιορισμούς συμμετοχής σε προηγούμενα προγράμματα.
Η εκπαίδευση πραγματοποιείται αποκλειστικά διαδικτυακά, είτε μέσω σύγχρονης τηλεκατάρτισης (ζωντανά μαθήματα) είτε μέσω ασύγχρονης (πρόσβαση σε υλικό ανά πάσα στιγμή). Δεν απαιτείται φυσική παρουσία ούτε πρακτική άσκηση, κάτι που το καθιστά ιδανικό για άτομα από κάθε περιοχή της χώρας, ακόμα και από απομακρυσμένες περιοχές.
Θεματολογία των προγραμμάτων:
– Βιομηχανία
– Βιοτεχνία
– Εμπόριο
– Εξαγωγές
– Και άλλοι τομείς με αυξημένη ζήτηση στην αγορά