Αγγελίες ΕργασίαςΑγγελίες ΕργασίαςΑγγελίες Εργασίας
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Αγγελίες ΕργασίαςΑγγελίες Εργασίας
Font ResizerAa
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Search
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Follow US
© Ergasiatora.gr. All Rights Reserved.
Αγγελίες Εργασίας > Ειδήσεις > Χωρίς κατηγορία > Διοικήτρια ΟΑΕΔ: Έρχεται πρόγραμμα για 15.000 προσλήψεις ανέργων
Χωρίς κατηγορία

Διοικήτρια ΟΑΕΔ: Έρχεται πρόγραμμα για 15.000 προσλήψεις ανέργων

By
Nikos
Published: 06/03/2018 15:03
Share
Διοικήτρια ΟΑΕΔ: Έρχεται πρόγραμμα για 15.000 προσλήψεις ανέργων
SHARE

Εκτιμήσεις για μείωση του ποσοστού ανεργίας στη χώρα – έως και περισσότερες από τρεις ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το τέλος του 2018 – με έναν προβλεπόμενο ρυθμό ανάπτυξης για φέτος της τάξης του 2,5%, έκανε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη.

Σε δηλώσεις της σε εκδήλωση του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για τις εργασιακές σχέσεις, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του δημαρχείου, η κ. Καραμεσίνη ανέφερε πως «όταν την περασμένη χρονιά είχαμε μια μείωση της ανεργίας κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες με ένα ρυθμό ανάπτυξης 1,4%, με έναν προβλεπόμενο ρυθμό ανάπτυξης 2,5% (για φέτος) θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας. Μπορεί να έχουμε και τρεις και τρεισήμισι και τέσσερεις ποσοστιαίες μονάδες μείωση».

- Advertisement -

«Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία – πρόσθεσε η κ. Καραμεσίνη – το Νοέμβριο του 2017, είχαμε 20,9 % (ποσοστό ανεργίας). Αν αφαιρέσετε τρεις ποσοστιαίες μονάδες, είμαστε σίγουρα στο 18%, αλλά αυτή είναι μια συντηρητική πρόβλεψη, μπορεί να πέσουμε και κάτω από 18% στο τέλος του 2018».

ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

- Advertisement -

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, υπογράμμισε ότι οι κατευθύνσεις που έχουν δοθεί από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας, είναι κατά προτεραιότητα, η καταπολέμηση της μακροχρόνιας ανεργίας και της ανεργίας των νέων, και η αντιμετώπιση της αδήλωτης, της υποδηλωμένης και της απλήρωτης εργασίας.

Μεγάλη γκάμα προγραμμάτων

Πρόσθεσε ότι υπάρχει ήδη μια μεγάλη γκάμα προγραμμάτων, από προγράμματα επιχορήγησης των επιχειρήσεων για δημιουργία νέων θέσεων μισθωτής εργασίας, στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας, αλλά και προγράμματα που συνδυάζουν εκπαίδευση και κατάρτιση. Αναφερόμενη σε δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, τόνισε ότι ήδη υλοποιείται πρόγραμμα για άτομα ηλικίας από τριάντα ως σαρανταεννέα ετών για προσλήψεις στους τομείς της ιδιωτικής και κοινωνικής οικονομίας, το οποίο επιχορηγεί τις επιχειρήσεις για να προσλάβουν ανέργους σε νέες θέσεις εργασίας. «Ένα κομμάτι του προγράμματος έχει καλυφθεί, αλλά υπάρχουν ακόμη θέσεις εργασίας για αυτούς που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» είπε η κ. Καραμεσίνη.

Πρόγραμμα προσλήψεων 15.000 ανέργων

Υπογράμμισε ακόμη, ότι στη διαδικασία έκδοσης ΚΥΑ βρίσκεται ένα άλλο πρόγραμμα, για μετατροπή τριών χιλιάδων θέσεων μερικής απασχόλησης, σε πλήρους απασχόλησης, ενώ έχει δρομολογηθεί επίσης και ένα πρόγραμμα επιχορήγησης δεκαπέντε χιλιάδων θέσεων εργασίας για προσλήψεις νέων, ηλικίας από δεκαοκτώ έως εικοσιεννέα ετών, στον ιδιωτικό και κοινωνικό τομέα της οικονομίας.

«Επίσης, τρέχει και θα παραμείνει μονίμως ανοιχτό, το πρόγραμμα «πρώτης πρόσληψης», που δίνει τη δυνατότητα σε νέους επιχειρηματίες ως τριανταπέντε ετών να λάβουν επιχορήγηση για να καλύψουν ένα μέρος του κόστους εργασίας για τους πρώτους μισθωτούς που θα προσλάβουν, εφόσον επιθυμούν να επεκτείνουν την οικονομική τους δραστηριότητα και άρα να επενδύσουν σε ανθρώπινο δυναμικό».

«Τα προηγούμενα τα χρόνια είχε εγκαθιδρυθεί ένα καθεστώς, που οι επιδοτήσεις, αντί να είναι πραγματικές δίνονταν σε εργολάβους» τόνισε η γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας, Γιώτα Λαζαροπούλου (η οποία προέρχεται και εκπροσωπεί πρώην εργολαβικούς υπαλλήλους της τράπεζας που έχουν ενταχθεί πλέον κανονικά στο δυναμικό της). Σημείωσε ότι γίνονται προσπάθειες για να αλλάξει αυτό, και πρόσθεσε ότι απαιτείται συνεργασία των εργαζομένων με τους ελεγκτικούς φορείς για τις εργασιακές σχέσεις: «Είχαμε το τελευταίο διάστημα, ένα πολύ καλό παράδειγμα συντονισμού με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, με πρόστιμα στις τράπεζες για αδήλωτη εργασία, με κλεισίματα καταστημάτων για τον ίδιο λόγο, πράγματα που δεν είχαν ξαναγίνει. Μπορούμε με καλό συντονισμό, όπως με π.χ. με το ΣΕΠΕ σε αυτή την περίπτωση, να αλλάξουμε τα δεδομένα στο εργασιακό περιβάλλον».

Στην εκδήλωση, δεν παραβρέθηκε, εξαιτίας της ακύρωσης της πτήσης του λόγω του καιρού, ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος. Παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν την εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, κ.ά..

- Advertisement -
TAGGED:ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΔΗΜΟΣΙΟΔΟΥΛΕΙΑΕΡΓΑΣΙΑΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣΙΔΟΧΟΑΕΔΠΡΟΚΗΡΥΞΗΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣΣΟΧΣΟΧ - ΙΔΟΧ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Απεργία σήμερα σε τρένα και προαστιακό Απεργία σήμερα σε τρένα και προαστιακό
Next Article ReGeneration: 6μηνη αμειβόμενη απασχόληση για νέους πτυχιούχους ReGeneration: 6μηνη αμειβόμενη απασχόληση για νέους πτυχιούχους
- Advertisement -

Δείτε ακόμα

Ταμίας ζητείται από κατάστημα Public για τετραήμερη απασχόληση

Ταμίας ζητείται από κατάστημα Public για τετραήμερη απασχόληση

By
Emmy
1 Min Read
Στεγνοκαθαριστήριο αναζητά υπάλληλο για σιδέρωμα ρούχων & εξυπηρέτηση πελατών

Στεγνοκαθαριστήριο αναζητά υπάλληλο για σιδέρωμα ρούχων & εξυπηρέτηση πελατών

By
Emmy
0 Min Read
ΔΥΠΑ: Αποτελέσματα για 315 Νέες Προσλήψεις Εργασιακών Συμβούλων

ΔΥΠΑ: Αποτελέσματα για 315 Νέες Προσλήψεις Εργασιακών Συμβούλων

By
Emmy
2 Min Read
Προσλήψεις στο Δημόσιο: Νέες Θέσεις για Διοικητικό, Υγειονομικό και Τεχνικό Προσωπικό

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Νέες Θέσεις για Διοικητικό, Υγειονομικό και Τεχνικό Προσωπικό

By
Emmy
1 Min Read
90 Νέες Θέσεις Εργασίας στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ – Υποβάλετε Αίτηση Τώρα

90 Νέες Θέσεις Εργασίας στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ – Υποβάλετε Αίτηση Τώρα

By
Emmy
2 Min Read
Προκήρυξη ΕΟΔΥ για Θέσεις Εργασίας με Διετείς Συμβάσεις

Προκήρυξη ΕΟΔΥ για Θέσεις Εργασίας με Διετείς Συμβάσεις

By
Emmy
4 Min Read
Αγγελίες ΕργασίαςΑγγελίες Εργασίας
Follow US
© ergasiatora.gr . All Rights Reserved.
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?