Advertisements

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ εξήγησε γιατί, κατά τη γνώμη του, πρέπει να αποφύγουμε το Πάσχα στο χωριό.

 

Advertisements

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, μίλησε για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τα κρούσματα να δείχνουν μια μείωση, αλλά με τα νούμερα των νεκρών και των διασωληνωμένων να παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

 

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας πορείας αποκλιμάκωσης της πανδημίας πανελλαδικά, σημειώνοντας ότι είναι προτιμότερο να μην κάνουμε Πάσχα στο χωριό για να μην γκρεμίσουμε, όπως χαρακτηριστικά είπε, όσα θα χτίσουμε μέχρι τότε.

«Θα πρέπει να μη ρίξουμε τις άμυνες, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και τις μάσκες, τις αποστάσεις κλπ και να μεγιστοποιήσουμε την εφαρμογή των self test», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης. Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι υπάρχει πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

 

«Στα 250.000 selt test που έγιναν το Σαββατοκυριάκο και τη Δευτέρα βρέθηκαν περίπου 600 ασυμπτωματικοί, πράγμα που δείχνει ότι οι πιθανότητες να κολλήσουν αυτοί οι άνθρωποι άλλους είναι πολύ μεγάλες. Θα βρούμε από αυτούς και άλλους από την ιχνηλάτηση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα δούμε αποσυμπίεση στις ΜΕΘ προς το τέλος του μήνα. Για το Πάσχα ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι θα προτιμούσε «να μην κάνουμε στο χωριό γιατί θα ήταν καλό να κάνουμε ένα καλό καλοκαίρι, να μην γκρεμίσουμε αυτό που θα έχουμε χτίσει έως τότε, να το διατηρήσουμε και να το στερεώσουμε». Παράλληλα εξέφρασε τις ενστάσεις του για το άνοιγμα της εστίασης στον απόηχο των κορωνοπάρτι που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες σε διάφορα σημεία της χώρας.

 

Δηλώσεις σχετικά με το πώς θα περάσουμε τις γιορτές του Πάσχα έκανε και η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Σχετικά με το αν θα μπορέσουμε να μετακινηθούμε σε άλλο νομό το Πάσχα είπε στον ΣΚΑΪ ότι «έχει σημασία εκείνες τις ημέρες να δούμε που βρισκόμαστε με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία», ενώ ανέφερε πως δεν θα έλεγε «ναι» για το άνοιγμα στο Πάσχα με αυτή την κατάσταση τώρα.

 

Για την Ανάσταση είπε ότι μπορούμε να πάμε στις εκκλησίες, αλλά στους εξωτερικούς χώρους με αποστάσεις πάνω από δύο μέτρα και μάσκες. «Μια φορά μπορούμε να μη φιληθούμε στην Ανάσταση», υπογράμμισε. Τέλος, επισήμανε ότι το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικά τα πράγματα, ενώ θα παραμείνουν οι μάσκες.

 

πηγή

Advertisements