Ο Δήμος Νισύρου αποφάσισε να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί, εγκρίνοντας τη χορήγηση μηνιαίου επιδόματος 200 ευρώ για σίτιση και στέγαση σε όλους τους αναπληρωτές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το μέτρο καλύπτει και τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στο στάδιο της διετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας.
Δείτε ακόμα: Συντάξεις Νοεμβρίου 2025: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα ταμεία
Η εισήγηση έγινε από τον δήμαρχο Χριστοφή Κορωναίο και εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Δήλωση δημάρχου
«Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των εκπαιδευτικών που έρχονται να υπηρετήσουν στο νησί μας. Η προσέλκυση και διατήρησή τους είναι βασική προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία των σχολείων και την ποιότητα της εκπαίδευσης που λαμβάνουν τα παιδιά μας», τόνισε ο κ. Κορωναίος.
Όπως σημείωσε, η στήριξη αυτή αποτελεί αναγνώριση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί αλλά και ουσιαστική βοήθεια στην καθημερινότητά τους.
Το στεγαστικό πρόβλημα
Η απόφαση έρχεται να απαντήσει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στα νησιά του Αιγαίου, ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές όπως η Νίσυρος, όπου η έλλειψη κατοικιών και τα υψηλά ενοίκια καθιστούν δύσκολη τη διαβίωση.
«Με την ενίσχυση αυτή δείχνουμε έμπρακτα την ευγνωμοσύνη μας στους εκπαιδευτικούς που συχνά εργάζονται μακριά από τις οικογένειές τους. Ο Δήμος θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους», πρόσθεσε ο δήμαρχος.