Αλκιβιάδης Βατόπουλος: Ο Έλληνας καθηγητής μίλησε για το γεγονός πως πρέπει να γίνεται έλεγχος των πολιτών. Ο ίδιος μίλησε στην τηλεόραση του «Mega» και την εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού. Επίσης, αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπισή της πανδημίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αναλυτικότερα, οι δηλώσεις του Βατόπουλου:

 

Α. Βατόπουλος: Τι είπε αρχικά

Σύμφωνα με τον καθηγητή, στη δεύτερη βδομάδα του σκληρού lockdown που διανύουμε, δεν έχουν αλλάξει πολλά. Το σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει ανεξέλεγκτη αύξηση κρουσμάτων, υπάρχουν όμως αναζωπυρώσεις σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Ο στόχος είναι να μην καταρρεύσει το σύστημα Υγείας, ο οποίος και επετεύχθη. Όπως είπε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αξιολογηθούν αύριο, οπότε και θα παρθούν αποφάσεις.

  «Κρας τεστ» για τα μέτρα το Σαββατοκύριακο - Τι ισχύει για τους κωδικούς 4 και 6, τι ώρα κλείνουν τα σούπερ μάρκετ

Α. Βατόπουλος: Όσα ανέφερε στη συνέχεια

Μίλησε για το άνοιγμα της αγοράς με την προϋπόθεση της τρίωρης κυκλοφορίας των πολιτών με αποστολή μηνύματος υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο είχε τεθεί ως πρόταση από τα Χριστούγεννα, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων.

«Αφού υπάρχει περιορισμός κυκλοφορίας ο καθένας πρέπει να ελέγχεται πόσες ώρες βγήκε από το σπίτι του», είπε σχετικά.

  Lockdown: Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις για παράταση - Τι θα εισηγηθούν οι ειδικοί

 

Α. Βατόπουλος: Ακολουθεί βίντεο από τις δηλώσεις του στην τηλεόραση του «Mega» και την εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega»

 

Πηγή