Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης προφανώς δεν είδε ή δεν ενδιαφέρεται για τις εικόνες των ανθρώπων που συνωστίζονται καθημερινά στα μέσα μαζικής μεταφοράς, εν μέσω πανδημίας, προκειμένου να πάνε στη δουλειά τους, διακινδυνεύοντας με αυτό τον τρόπο την υγεία τους. Ούτε για τις συνεχείς εκκλήσεις των ειδικών που μιλούν συνεχώς για την ανάγκη αποσυμφόρησης των μέσων μεταφοράς και των σχολικών τάξεων. 

«Τι να τα κάνουμε τα λεωφορεία. Τι να κάνουμε 1.000 λεωφορεία. Να τα κάνουμε βόλτα στο Σύνταγμα;» αναρωτήθηκε με εριστικό τρόπο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, όταν σε εκπομπή στο Blue Sky το βράδυ της Τετάρτης, του επισημάνθηκε ότι μέσα στα έκτακτα μέτρα που παίρνονται για την πανδημία θα μπορούσε να είναι και η αγορά λεωφορείων.

Συνέχισε μάλιστα, υποστηρίζοντας επί της ουσίας ότι για να αγοραστούν λεωφορεία θα πρέπει να κοπούν οι συντάξεις!

  Τι αλλάζει με την ετήσια άδεια, ποιοι δικαιούνται παράταση μέχρι και τέλος του Ιουνίου 2021

Στην Ελλάδα οι “νεοφιλελεύθεροι” χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς… από εσάς ! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

«Ξέρετε πόσα δισεκατομμύρια μέσα έχουμε μπει στις αστικές συγκοινωνίες τα τελευταία 30 χρόνια; Τι θέλετε να κόβουμε τις συντάξεις των ανθρώπων για να πάρουμε λεωφορεία;», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «κι εγώ λέω να πάρουμε ένα εκατομμύριο λεωφορεία και να κόψουμε τις συντάξεις και τους μισθούς των Ελλήνων».

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβερνητικό θράσος απένταντι στους πολίτες

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τονίζει σχετικά:

«Η κυβέρνηση άφησε απροετοίμαστη τη χώρα και το ΕΣΥ στη δίνη του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που καλούνται να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας στοιβάζονται καθημερινά στα ανύπαρκτα δρομολόγια των δημοσίων συγκοινωνιών και ο κ. Γεωργιάδης με απύθμενο θράσος διερωτάται «τι να τα κάνουμε 1000 επιπλέον λεωφορεία; Να τα κάνουμε βόλτα στο Σύνταγμα;».

  Κυριάκος Μητσοτάκης: Αορίστου χρόνου όλοι οι γιατροί που εργάζονται στις ΜΕΘ

Την ίδια ώρα η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, μίλησε ξεκάθαρα για τις κυβερνητικές ευθύνες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: «Πρέπει να το κάνεις εύκολο στον άνθρωπο που είναι αναγκασμένος να στιβάζεται στα ΜΜΜ για να πάει στη δουλειά του. Εκεί που υπάρχει ευθύνη του κράτους δεν υλοποιούνται τα μέτρα».

Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τον κ. Γεωργιάδη που πριν από λίγους μήνες δήλωνε για τον κόσμο που βρέθηκε σε απόγνωση εν μέσω πανδημίας: “τι να κάνει τη ρευστότητα; Πόσο να φάει; 300 κιλά να γίνουν;”

Όμως δεν περιμέναμε από την κυβέρνηση της ΝΔ και να φτάσουν στο σημείο να είναι τόσο ερειστικοί και θρασείς απέναντι στους πολίτες που καθημερινά διακινδυνεύουν την προσωπική τους υγεία για να πάνε στις δουλειές τους.».

tvxs.gr