Ergasiatora.grErgasiatora.grErgasiatora.gr
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Ergasiatora.grErgasiatora.gr
Font ResizerAa
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Search
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Follow US
© Ergasiatora.gr. All Rights Reserved.
Ergasiatora.gr > Ειδήσεις > Χωρίς κατηγορία > Αχτσιόγλου: Χρηματοδότηση 150.000 ευρώ σε κοινωνικές επιχειρήσεις
Χωρίς κατηγορία

Αχτσιόγλου: Χρηματοδότηση 150.000 ευρώ σε κοινωνικές επιχειρήσεις

By
Nikos
Published: 09/07/2018 17:09
Share
Αχτσιόγλου: Χρηματοδότηση 150.000 ευρώ σε κοινωνικές επιχειρήσεις
SHARE

Χρηματοδότηση ύψους 30.000 έως 150.000 ευρώ θα μπορούν να λάβουν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μικρές, μεσαίες και μεγάλες κοινωνικές επιχειρήσεις ώστε να δοθεί σημαντική ώθηση στα νέα παραγωγικά εγχειρήματα συλλογικής κοινωνικής επιχειρηματικότητας, τόνισε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, εγκαινιάζοντας την πρώτη Περιφερειακή Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) που συνδιοργάνωσε το υπουργείο με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, παρουσία και της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου.

«Σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, σκοπός είναι να ενισχύσουμε νέα επιχειρηματικά σχέδια, να ενισχύσουμε τον εξοπλισμό των υφιστάμενων εγχειρημάτων ή των νέων εγχειρημάτων. Προσβλέπουμε ότι μέσω αυτής της υποστήριξης των υφιστάμενων, αλλά και τις επιδοτήσεις για τη δημιουργία νέων εγχειρημάτων, θα έχουμε τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ώστε να έχουμε και την αντανάκλαση στη μείωση της ανεργίας που θέλουμε. Οι σχετικές προσκλήσεις περιμένουμε να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων τριών μηνών», σημείωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Η υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στη δημιουργία ταμείου κοινωνικής οικονομίας που θα χρηματοδοτεί δράσεις και προγράμματα για την ενίσχυση των φορέων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας το οποίο θα μπορεί να χορηγεί μικροπιστώσεις, μικροδάνεια για επενδυτικές δαπάνες και κεφάλαια κίνησης.

ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Αναφερόμενη στους μελλοντικούς στόχους για την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας ανέφερε ότι στο υπουργείο προσπαθεί να επιτρέψει την αυτόνομη ανάπτυξη των εγχειρημάτων, αλλά ταυτόχρονα το κράτος να είναι δίπλα ώστε να ενισχύει, προκειμένου να δώσει ώθηση.

Η υπουργός ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα δημιουργηθούν κέντρα στήριξης σε όλη την Ελλάδα. «Αυτή η δράση», σημείωσε, «είναι προϋπολογισμού 11 εκατομμυρίων περίπου και προβλέπει τη δημιουργία 90 κέντρων στήριξης σε όλη την Ελλάδα, ενώ θα δοθούν 127.000 ευρώ στα κέντρα αυτά για 30 μήνες. Η σχετική πρόσκληση θα «βγει στον αέρα» εντός των επόμενων 2 εβδομάδων.

«Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας έχει μία στρατηγική αναπτυξιακή για το μέλλον, τι θα κάνουμε δηλαδή από τον Αύγουστο και μετά που τελειώνουν τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής», τόνισε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η υπουργός υπογράμμισε ότι η ολιστική αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας την οποία σχεδιάζει η κυβέρνηση -μετά και από όλα τα περιφερειακά συνέδρια που έγιναν- και την οποία ενέκριναν οι θεσμοί, έχει ως κεντρική προτεραιότητα την ανάπτυξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

«Η αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης», σημείωσε, «έχει ως πυρηνικό της στοιχείο την εργασία, την προστασία της εργασίας, τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων και της διαπραγματευτικής τους ισχύος. Έχει ως κεντρική προτεραιότητα την ανάπτυξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας ως πρότυπο της οικονομικής δραστηριότητας που θέλουμε να έχουμε ακριβώς διότι διασφαλίζει όλα αυτά στο εργασιακό πεδίο. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο την τοποθετήσαμε σε κορυφαία θέση στο στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο που παρουσιάσαμε στο Eurogroup και στην ελληνική κοινωνία», σημείωσε.

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι μετά και τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις που έγιναν, σήμερα υπάρχουν περίπου 1.100 επιχειρήσεις καταγεγραμμένες στο μητρώο της ειδικής γραμματείας κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και υπογράμμισε ότι «ο νόμος έδωσε τη δυνατότητα να πολλαπλασιαστούν τα εγχειρήματα καθώς ήρε θεσμικά εμπόδια που υπήρχαν προηγούμενα.

Παράλληλα το υπουργείο σχεδιάζει την εισαγωγή σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, την ενημέρωση και την εκπαίδευση για το πώς στήνεται ένα εγχείρημα κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

«Ξεκινάμε με την τριτοβάθμια εκπαίδευση και μεταπτυχιακά προγράμματα και ήδη έχουμε κάνει μία πρώτη συνεργασία με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, με το οποίο θα υπογράψουμε και το σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας» σημείωσε η υπουργός.

Τέλος, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ως προσωπική της πρόκληση, την ενοποίηση της νομοθεσίας των συνεταιριστικών επιχειρήσεων, των συνεταιριστικών εγχειρημάτων, σημειώνοντας ότι «τα συνεταιριστικά εγχειρήματα στη χώρα μας που κάποια στιγμή άνθισαν, κατέρρευσαν μέσα από τις πολλές παθογένειες των ίδιων αλλά και των προβλημάτων που είχε η κρατική τους υποστήριξη. Νομίζω πως όλο αυτό το πεδίο χρήζει μιας γενναίας αναμόρφωσης και αναγέννησης σε νομοθετικό επίπεδο, προκειμένου να επιτρέψουμε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον που θα στηρίζει και θα ενισχύει τα υγιή συνεταιριστικά παραγωγικά εγχειρήματα. Η ανάπτυξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, ήταν και παραμένει βασική κυβερνητική προτεραιότητα».

Η κ. Αχτσιόγλου και η κ. Φωτίου στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης, συνοδευόμενες από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα. Η έκθεση, στην οποία μετέχουν 35 συνεταιριστικές επιχειρήσεις, θα λειτουργήσει και αύριο Σάββατο, στους χώρους της «Αγοράς Αργύρη».(πηγή) ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

- Advertisement -
TAGGED:ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Ζητούνται Στελέχη για Γραμματειακή Υποστήριξη Ζητούνται Στελέχη για Γραμματειακή Υποστήριξη
Next Article ΟΑΕΔ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 ανέργων ΟΑΕΔ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 ανέργων
- Advertisement -

Δείτε ακόμα

Επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος στις επιχειρήσεις: Παράταση στην υποβολή αιτήσεων

By
Αφροδίτη Χασαποπούλου
1 Min Read
Επιχειρήσεις και επιδότηση ρεύματος: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις, δικαιούχοι και ποσά

Επιχειρήσεις και επιδότηση ρεύματος: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις, δικαιούχοι και ποσά

By
Αφροδίτη Χασαποπούλου
4 Min Read
Επιδότηση ρεύματος: Έως πότε οι αιτήσεις των επιχειρήσεων, τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι

Επιδότηση ρεύματος: Έως πότε οι αιτήσεις των επιχειρήσεων, τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι

By
Αφροδίτη Χασαποπούλου
5 Min Read
Ταμίας ζητείται από κατάστημα Public για τετραήμερη απασχόληση

Ταμίας ζητείται από κατάστημα Public για τετραήμερη απασχόληση

By
Αβράμη Έμμυ
1 Min Read
Στεγνοκαθαριστήριο αναζητά υπάλληλο για σιδέρωμα ρούχων & εξυπηρέτηση πελατών

Στεγνοκαθαριστήριο αναζητά υπάλληλο για σιδέρωμα ρούχων & εξυπηρέτηση πελατών

By
Αβράμη Έμμυ
0 Min Read
«Φθηνότερες» υπερωρίες έρχονται για τους εργοδότες - Τι αλλάζει

«Φθηνότερες» υπερωρίες έρχονται για τους εργοδότες – Τι αλλάζει

By
Αβράμη Έμμυ
2 Min Read

Το Ergasiatora.gr είναι ο καθημερινός σου οδηγός στην αναζήτηση εργασίας! Ενημερώσου άμεσα για τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, προκηρύξεις ΑΣΕΠ, εποχικές προσλήψεις, συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μόνιμες θέσεις.

  • Ειδήσεις
  • Πολιτική Απορρήτου ErgasiaTora.gr
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • About Us
Ergasiatora.grErgasiatora.gr
Follow US
© ergasiatora.gr . All Rights Reserved.
  • Αγγελίες Εργασίας
  • Προκηρύξεις Δημόσιο
  • ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ
  • Οικονομικά & Εργασιακά Νέα
  • Ειδήσεις
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?