Advertisements

Το μεγάλο πρόβλημα που έφερε η «Μήδεια» ήταν φυσικά οι εκτεταμένες -πολλές φορές 24ωρες- διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές στα βόρεια προάστια της Αττικής.

 

Advertisements

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, ο αριθμός των μετρητών κατανάλωσης ρεύματος που ήταν εκτός λειτουργίας χθες τα μεσάνυχτα ανέρχεται στις 70.000

Οι βλάβες ήταν σήμερα σημαντικά περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα (τα μεσάνυχτα 15 προς 16 Φεβρουαρίου, ήταν εκτός 30.000 μετρητές), αναφέρει η επιχείρηση.

Σύμφωνα με την προηγούμενη ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές σε 15 γραμμές Μέσης Τάσης σε σύνολο 43 γραμμών που παρουσιάζουν προβλήματα, σε τμήμα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Σε τμήματα των περιοχών αυτών παραμένουν σποραδικές διακοπές στην ηλεκτροδότηση καθώς η κακοκαιρία έχει πλήξει και το δίκτυο χαμηλής τάσης ενώ η πρόσβαση σε αρκετά σημεία εξακολουθεί να είναι δυσχερής.

 

Το πρόβλημα εντοπίζεται στα πεσμένα δέντρα στα καλώδια της ΔΕΗ αλλά και οι κλειστοί δρόμοι λόγω του χιονιού, για τη διάνοιξη των οποίων έχουν επιστρατευτεί και οχήματα του Στρατού.

Μπαλάκι οι ευθύνες

«Είναι 100% ευθύνη του ΔΕΔΔΗΕ, πρέπει να δώσουν ρεύμα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι αληθή όσα υποστήριξαν για την αδυναμία πρόσβασης σε αρκετές περιοχές.

 

«Υπεύθυνος για την πρόληψη των καλωδίων, για να μην δημιουργούνται προβλήματα, είναι ο ΔΕΔΔΗΕ» επανέλαβε ο κ. Πατούλης.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας στο Mega, έκανε λόγο για πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω του όγκου του χιονιού, ότι τα συνεργεία  της ΔΕΗ είναι στον δρόμο όμως τόνισε πως για να επιχειρήσει κάποιος εργαζόμενος πρέπει πρώτα να ανοίξει ο δρόμος, διαδικασία που άπτεται των αρμοδιοτήτων του κράτους.

 

Μια λύση σε τέτοια προβλήματα θα ήταν η υπογειοποίηση του ηλεκτρισμού και η σωστή και κατάλληλη προετοιμασία για τον χειμώνα, η οποία ξεκινάει με το κλάδεμα το καλοκαίρι.

Ωστόσο, όπως υποστήριξε, το θεσμικό πλαίσιο δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο, καθώς σε μια τέτοια διαδικασία εμπλέκεται πέρα από τον Δήμο και το δασαρχείο, το οποίο δεν δίνει πάντα την άδεια.

Τώρα το ζητούμενο είναι, μέχρι το βράδυ να έχει αποκατασταθεί ο κύριος όγκος των ζημιών.

 

Advertisements