Advertisements

Η εύρεση εργασίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό όταν στέλνετε βιογραφικά το ένα πίσω από το άλλο και δεν έχετε βρει τη δουλειά που επιθυμείτε και για την οποία προσπαθείτε τόσο πολύ.

Ίσως να ήρθε ο καιρός να προβληματιστούμε για τους πραγματικούς λόγους που δεν σας προσλαμβάνουν και πώς μπορείτε να τους διορθώσετε έτσι ώστε να σας προσφέρουν τελικά την εργασία που αγαπάτε. Ο Kyle Elliott που εδώ και χρόνια βοηθά ανθρώπους να βρουν τη δουλειά που ονειρεύονται, έχει να μας προτείνει μέσω του theladders 6 βασικά σημεία.

Advertisements

1. Καλύπτετε με το παραπάνω τη θέση ή το αντίθετο
Οι υπεύθυνοι προσλήψεων αναμένουν ότι η εμπειρία, τα δυνατά σημεία και οι δεξιότητές σας θα καλύψουν τουλάχιστον το 1/2 – κατά προτίμηση 3/4 – εκείνων που αναφέρονται στην αγγελία. Eιλικρινά, λοιπόν, ρωτήστε τον εαυτό σας: υποβάλλετε αίτηση για θέσεις εργασίας που κινούνται γύρω από την περιοχή των γνώσεων σας; Ή αρχίζετε να αισθάνεστε απελπισμένοι και έτοιμοι να δεχτείτε οποιαδήποτε δουλειά, ακόμα και με πολύ λιγότερες αποδοχές;

Λύση: Είναι δική σας δουλειά ως υποψήφιος να δείξετε πώς η προηγούμενη εμπειρία σας ταυτίζεται με εκείνη που περιγράφεται στην αγγελία. Χρησιμοποιήστε τη γλώσσα που βρίσκεται στην αγγελία και στη συνέχεια συνδέστε την με την εμπειρία και τις δεξιότητές σας πριν στείλετε το βιογραφικό σας. Αν το βιογραφικό σας δεν δείχνει πώς είστε κατάλληλος, δεν θα λάβετε κλήσεις.

2. Το βιογραφικό σας χρειάζεται περιποίηση
Με τους υπεύθυνους προσλήψεων που ξοδεύουν μόνο λίγα δευτερόλεπτα στο πρώτο πέρασμα ενός βιογραφικού, θα πρέπει να είναι on point και αμέσως να τραβήξει την προσοχή τους.

Λύση: Ξεκινήστε το βιογραφικό σας με μια σύντομη περίληψη που υπογραμμίζει γρήγορα πώς είστε κατάλληλοι για την εταιρεία και τη θέση. Χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο της σελίδας για να εστιάσετε στην αξία και τα αποτελέσματα που έχετε φέρει κατά τη διάρκεια της καριέρας σας. Η πλειοψηφία αυτών πρέπει να γίνει χρησιμοποιώντας επιτεύγματα.

3. Στέλνετε το βιογραφικό σας και δεν κάνετε κάτι άλλο
Η υποβολή της συνοδευτικής σας επιστολής και του βιογραφικού καμιά φορά δεν αρκούν. Κάθε αίτηση που υποβάλλετε πρέπει να συνδυαστεί με εκτεταμένη έρευνα για την επιχείρηση και δικτύωση, καθώς η δικτύωση αντιπροσωπεύει πάνω από το 85% των νέων θέσεων εργασίας.

Λύση: Κάθε φορά που υποβάλλετε αίτηση για δουλειά, αναζητήστε πέντε άτομα στην εταιρεία που κατέχουν παρόμοιες θέσεις με εκείνη στην οποία υποβάλλετε αίτηση. Στείλτε ένα φιλικό μήνυμα και μην φοβάστε να επικοινωνήσετε μαζί τους, δημιουργώντας μια απλή σχέση ή κανονίζοντας έναν καφέ για να μάθετε περισσότερα για την εταιρεία και την δουλειά που κάνουν. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε και ίσως απλά να αποκτήσετε μια καλή σύσταση – ή μια δουλειά.

4. Κάνετε διασυνδέσεις παθητικά ή πολύ επιθετικά
Αποστέλλοντας το βιογραφικό σας σε έναν υπεύθυνο προσλήψεων με το μήνυμα, «Το επισυναπτόμενο είναι το βιογραφικό μου. Παρακαλώ ενημερώστε μας αν έχετε διαθέσιμες θέσεις» είναι παθητική δικτύωση.
Προσπαθώντας να συνδεθείτε μαζί τους κάνοντας χρήση των social media έξω από το LinkedIn είναι υπερβολικά επιθετική δικτύωση – και ίσως λίγο ανατριχιαστικό.

Λύση: Πρέπει να παίξετε ενεργό ρόλο στην αναζήτηση εργασίας σας. Η δικτύωση απαιτεί χρόνο, ενέργεια και προσπάθεια καθώς εργάζεστε για την ανάπτυξη αμφίδρομων σχέσεων. Ως άτομο που ψάχνει εργασία, πρέπει να εργαστείτε ακριβώς το ίδιο με τον υπεύθυνο προσλήψεων.
Ακολουθήστε τις εταιρείες που σας ενδιαφέρει να εργαστείτε και προσπαθήστε να προσεγγίσετε τους υπαλλήλους για να πάρετε μια πραγματική ματιά στο ηθικό της εταιρείας. Και μην ξεπεράσετε τα όρια!

5. Χρειάζεστε ένα ειλικρινές feedback
Αν έχετε ακολουθήσει όλα τα παραπάνω βήματα και ακόμα δεν έχετε κλήσεις για συνεντεύξεις, πιθανόν να χρειάζεστε κάποιο ειλικρινές σχόλιο.

Λύση: Αναζητήστε έναν μέντορα που μπορεί να σας δώσει τις συμβουλές που πρέπει να ακούσετε, όχι τις συμβουλές που θέλετε να ακούσετε. Καθώς η οικογένεια και οι φίλοι μπορούν να χρησιμεύσουν ως θερμοί υποστηρικτές, δεν είναι ο αντικειμενικός φακός που χρειάζεστε. Ένας μέντορας μπορεί να συνεργαστεί μαζί σας για να εντοπίσει εμπόδια και να απομακρύνει τα οδοφράγματα κατά την αναζήτηση εργασίας σας.

6. Θεωρείτε ότι είστε άτυχοι
Καθώς η τύχη συμμετέχει σε οποιαδήποτε αναζήτηση εργασίας, ο ρόλος που παίζει είναι μικρός. Η μεγάλη πλειοψηφία της επιτυχίας της αναζήτησης εργασίας αφορά τη σκληρή δουλειά και τις αποτελεσματικές μεθόδους αναζήτησης της εργασίας.

Λύση: Επικεντρωθείτε στις πτυχές της αναζήτησης εργασίας που έχετε τον έλεγχο – ενημερώστε το βιογραφικό σας σημείωμα και τη συνοδευτική επιστολή, αξιοποιήστε το LinkedIn και τη δικτύωση, αναζητήστε τη συμβουλή και την καθοδήγηση και προετοιμαστείτε για τις συνεντεύξεις σας.(πηγή) ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Advertisements