Η ρωσική Mere και η φινλανδική Wolt ταράζουν τα νερά

 

Οι δύο νέες «αφίξεις» πολυεθνικών εταιριών στην Ελλάδα στο κλάδο των σούπερ μάρκετ αναμένεται να αλλάξουν τα δεδομένα.

Πρόκειται για τη ρωσική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Mere, που αναμένεται εντός του μήνα να δραστηριοποιηθεί στη χώρα μας, και τη φινλανδική Wolt, που θα λειτουργήσει το πρώτο φυσικό, αποκλειστικά με ηλεκτρονική παραγγελία, σούπερ μάρκετ.

 

Τη μεγαλύτερη αλλαγή στον «χάρτη» του κλάδου αναμένεται να φέρει η είσοδος στην ελληνική αγορά της μεγαλύτερης hard discount αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Pωσίας. H εκπτωτική αλυσίδα, ετοιμάζεται να λειτουργήσει τα πρώτα της καταστήματα τον ερχόμενο Μάρτιο σε Λάρισα, Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και Τρίπολη, ενώ αναζητά κτίρια προς ενοικίαση σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας με πληθυσμό πάνω από 25.000 και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

  Big Brother στην εργασία: Έρχεται εφαργμογή όπου οι εργαζόμενοι θα δηλώνουν την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης

Η βασική αλλαγή που φέρνει ο ρωσικός όμιλος είναι στον χώρο των προμηθευτών, με τους οποίους διαπραγματεύεται απευθείας. H Mere δραστηριοποιείται στον χώρο του hard discount σχεδόν στο σύνολό της με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και «υπόσχεται» τιμές έως 40% κάτω από τον ανταγωνισμό.

 

Πρώτος σταθμός, Λάρισα, για τη Wolt

 

Η φινλανδική Wolt προωθεί τη γεωγραφική της επέκταση με πρώτο σταθμό τη Λάρισα και ετοιμάζεται να κάνει την είσοδό της στα είδη σούπερ μάρκετ και να επεκταθεί στους τομείς των παντοπωλείων και των ευρύτερων λιανικών πωλήσεων.

  Προσωρινή σύνταξη: Θα καταβάλλεται υποχρεωτικά σε όλους τους ασφαλισμένους - Ποιες αλλαγές έρχονται

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Wolt Greece, η οποία σύστησε την (κατά 100% θυγατρική της) Wolt Market Greece, σχεδιάζει να δημιουργήσει φυσικό κατάστημα στην Ελλάδα, όπως στη Φινλανδία. Πρόκειται για μικρά σούπερ μάρκετ, τα οποία δεν μπορούν να επισκέπτονται πελάτες. Αντίθετα, κάνουν ηλεκτρονικά τις παραγγελίες για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ στο app της Wolt και οι υπάλληλοι του Wolt Market τα συσκευάζουν και τα αποστέλλουν σε περίπου μισή ώρα.

πηγη