Ο κ. Πετρόπουλος ανακοίνωσε σε δηλώσεις του πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις.

Η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις σχετικά με τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα λειτουργήσει πριν από το Πάσχα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό news247.

Ο κ. Πετρόπουλος προσέθεσε μάλιστα ότι «η σχετική ρύθμιση έχει υπογραφεί και είναι έτοιμη να κατατεθεί στη Βουλή. Πρέπει κανείς να καταβάλει κανονικά τις εισφορές του το 2019, κάθε μήνα, προκειμένου να αξιοποιήσει τα οφέλη της ρύθμισης. Αναφερόμαστε στις οφειλές μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018. Το κούρεμα μπορεί να φτάσει έως το 85% στις προσαυξήσεις». Ο κ. Πετρόπουλος συμπλήρωσε ότι «τα άγαμα παιδιά έως 24 ετών θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν τη σύνταξη θανάτου ακόμη κι αν δεν σπουδάζουν. Καταργείται το ηλικιακό όριο των 55 χρόνων για τις συντάξεις χηρείας. Δίνουμε τη δυνατότητα υγειονομικής περίθαλψης και φαρμακευτικής κάλυψης μέχρι τα 35 χρόνια για όσους έχουν χάσει τους γονείς τους» . ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Δείτε επίσης: ΑΣΕΠ: Νέο μπαράζ προσλήψεων εξπρές σε Δήμους της χώρας, Έρχονται 1.125 προσλήψεις συμβασιούχων σε ΟΤΑ

 

Συγκεκριμένο όριο οφειλής όπως ισχύει και σήμερα θα πρέπει να έχουν οι οφειλέτες που επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν σύμφωνα με την ρύθμιση των έως 120 δόσεων που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ergasiatora.gr για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα πρέπει το ποσό της οφειλής μετά τον επανυπολογισμό να είναι μέχρι 20.000 για τους αυτοαπασχολούμενους μέχρι 15.000 ευρώ και για τους αγρότες μέχρι 4.000.

Οι οφειλές από πληρώνονται σε μηνιαίες δόσεις και μέχρι 120. Ο οφειλέτης θα πρέπει μέχρι την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης να καταβάλλει τις δόσεις. Από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης μέχρι την απονομή αναστέλλεται η καταβολή δόσεων.

Οι δόσεις που αντιστοιχούν θα παρακρατούν από τα αναδρομικά καταβολής της σύνταξης και στην συνέχεια κάθε μήνα θα παρακρατείται από το ποσό της σύνταξης η δοση της ρύθμισης. Σύμφωνα με πληροφορίες σε περίπτωση καταβολής προσωρινής σύνταξης θα παρακρατείται το μικρότερο πόσο της δόσης. Η διαφορά στο ποσό θα παρακρατηθει όταν καταβληθούν τα αναδρομικά της σύνταξης.

Σε περίπτωση που η αίτηση συνταξιοδότησης απορριφθεί τότε ο οφειλέτης υποχρεούται μέσα σε ένα τρίμηνο να καταβάλλει το ποσό των δόσεων από την αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι την απόφαση της απόρριψης.

Σε περίπτωση που έχουν καταβληθεί εφάπαξ ποσά και δεν επαρκούν για την συνταξιοδότηση ο οφειλέτης κατόπιν αίτησης μπορεί να ενταχθεί στην ρύθμιση με τον επανυπολογισμό της αρχικής οφειλής, στην συνέχεια αφαίρεση του καταβαλλόμενου ποσού και ένταξη στην ρύθμιση.(πηγή)ΒΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ

Δείτε επίσης: ΑΣΕΠ: Νέο μπαράζ προσλήψεων εξπρές σε Δήμους της χώρας, Έρχονται 1.125 προσλήψεις συμβασιούχων σε ΟΤΑ